Stranded Mars ONE: overleef jij op de rode planeet?

Rutger Otto
20 september 2015, 13:33
2 min leestijd
Stranded Mars ONE: overleef jij op de rode planeet?
Stranded - A Mars Adventure

Stranded - A Mars Adventure

Gratis

Reviewscore

7

Wat blijkt, op Mars komen is niet zo’n probleem. Maar hoe kom je er weer vanaf? Het doel in Stranded Mars ONE is om veilig thuis te komen.

Lees verder na de advertentie.

Gestrand op Mars

Je bent een astronaut en gestrand op het rode oppervlak van de planeet Mars. Je ruimteschip ligt in puin en je moet op verkenning, al is het alleen maar omdat je zuurstof moet verzamelen.

Dat is het idee achter Stranded Mars ONE, een nieuwe iOS-game die je gratis voor iPhone en iPad kunt downloaden. Opvallend is de guitige pixelstijl van het spelletje. Maar Stranded MarsONE is moeilijker dan het op het eerste oog misschien lijkt.

Springen en kruipen

In totaal zijn er vijf gebieden op Mars die weer onderverdeeld zijn in kleinere levels. In elk level kun je drie sterren behalen afhankelijk van hoe goed je ze doorloopt. Onderweg van A naar B (je ruimtevoertuig) verzamel je zwevende bouten, wat je als betaalmiddel kunt gebruiken en O2-capsules zodat je genoeg zuurstof krijgt. Het zuurstofbalkje staat linksboven in beeld, ben je niet op tijd, dan valt je astronaut op de grond en moet je het opnieuw proberen.

In de eerste levels worden mogelijkheden stap voor stap geïntroduceerd. De astronaut rent automatisch en bouwt snelheid op als je niet valt of ergens tegenaan stoot. Door te timen moet je springen of bukken. Later leer je tegen muren op springen, een jetpack gebruiken en doorrollen als je van een grote hoogte valt.

https://www.youtube.com/watch?v=Whhe3_eF8QU

In-app aankopen

Heb je de 40 levels gehaald, dan kun je altijd nog in de multiplayer duiken en kijken of je sneller bent dan je vrienden door tegen hun schim te racen.

Stranded Mars ONE is helemaal gratis te spelen, maar er zijn wel in-app aankopen te vinden. Voor echt geld kun je bijvoorbeeld nieuwe levels ontgrendelen en advertenties (die zowat tussen elk level opduiken) wegkopen. Verder zijn bouten te koop waarmee je vanaf een checkpoint kunt doorspelen als je drie levens per level op zijn.

Stranded Mars ONE downloaden

Het spel is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie moet je minimaal iOS 6 draaien en 96,1MB aan vrije opslagruimte hebben.

Stranded - A Mars Adventure

FISHLABS

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stranded - A Mars Adventure
Stranded - A Mars Adventure
Stranded - A Mars Adventure
Stranded - A Mars Adventure
Stranded - A Mars Adventure
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu