Stoptober-app voor iOS helpt je om te stoppen met roken
Redactie

Stoptober is van start gegaan, de maand waarin wereldwijd verstokte rokers proberen om van hun verslaving af te komen. De Stoptober-app voor iOS kan een handje helpen om de drang naar sigaretten te verminderen.

Zo helpt de app je om te stoppen met roken

Stoptober heeft diverse functies om inzichtelijk te maken wat stoppen met roken je oplevert en geeft tips om het stoppen gemakkelijker te maken. Na het downloaden van de app is het allereerst belangrijk om de stopdatum in te stellen. Mocht je terugvallen dan kun je een nieuwe stopdatum invoeren, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van de app.

Elke keer als je Stoptober opent geef je aan of je nog rookvrij bent om zo je score bij te houden. Vanaf de start ontvang je iedere dag voor de komende 28 dagen een bericht dat je ondersteunt bij het stoppen met roken. Dit bevat onder meer motiverende feiten, maar ook wat je tot nu toe al hebt bereikt met het stoppen met roken (denk aan een verbeterde smaaksensatie). Ook geeft de app tips als ‘doe alle aanstekers weg’, die je kunt afvinken als je ze hebt uitgevoerd. Met de tijd die je rookvrij bent, kun je bovendien medailles verdienen.

De makers hebben ook goed begrepen dat geld een belangrijke motiverende factor kan zijn. De app gaat uit van een gemiddeld bedrag van 30 eurocent voor een sigaret en 15 eurocent voor gerolde shag. Geef daarbij aan hoeveel sigaretten je per dag rookte en een spaarpotje toont hoeveel geld je al hebt bespaard.

Hulp in geval van nood

De kans is aanwezig dat je het tijdens de Stoptober-maand erg zwaar krijgt. Motiveren de tips en feitjes onvoldoende en kan ook de goedgevulde spaarpot je niet weerhouden van het pakken van een sigaret, dan kun je je redding zoeken met de noodhulpknop. Nieuw is dat de app je ook na Stoptober je blijft helpen met het stoppen met roken. Probeer je dus later van je rookverslaving af te komen, dan kun je de app prima gebruiken.

Stoptober 2017-app downloaden

De Stoptober-app voor iOS is gratis beschikbaar in de App Store en vereist 35MB aan vrije opslagruimte en iOS 9 of nieuwer. Er is ook een versie voor Android beschikbaar.

→ Download Stoptober 2017 in de App Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.