Stoptober 2019: Stop met roken met de hulp van de Stoptober-app

Lars Paijmans
1 oktober 2019, 14:49
2 min leestijd
Stoptober 2019: Stop met roken met de hulp van de Stoptober-app
Stoptober 2019

Stoptober 2019

Gratis

Het is 1 oktober, dus het jaarlijkse Stoptober is van start gegaan. Dit is de maand waarin wereldwijd rokers proberen om de sigaret definitief uit te drukken. De Stoptober-app voor iOS helpt je een handje om de drang naar sigaretten te verminderen.

Lees verder na de advertentie.

Zo helpt de Stoptober-app je om te stoppen met roken

Stoppen met roken is niet gemakkelijk, maar als je het samen met anderen doet kost het net iets minder moeite. Daarom is Stoptober in het leven geroepen, een maand waarin duizenden mensen tegelijk hun best gaan doen om te stoppen met roken.

Stoptober app

De bijbehorende Stoptober-app speelt een belangrijke rol om de ex-rokers door de maand heen te loodsen. Dat doet de applicatie op verschillende manieren. Zo geef je iedere dag aan of je nog rookvrij bent, en ontvang je motiverende berichten die laten zien wat de voordelen zijn van een leven zonder sigaretten.

Schakel noodhulp in

Heb je het even moeilijk, dan kun je de noodhulp-knop aantikken. Hier vind je een aantal motiverende video’s die je een hart onder de riem steken. Ook geeft de app tips als ‘doe alle aanstekers weg’, die je kunt afvinken als je ze hebt uitgevoerd. Met de tijd die je rookvrij bent, kun je bovendien medailles verdienen.

De makers hebben ook goed begrepen dat geld een belangrijke motiverende factor kan zijn. De app gaat uit van een gemiddeld bedrag van 30 eurocent voor een sigaret en 15 eurocent voor gerolde shag. Geef daarbij aan hoeveel sigaretten je per dag rookte en een spaarpotje toont hoeveel geld je al hebt bespaard.

Heb je meer dan een maand nodig om te stoppen? Dan kun je de Stoptober-app gewoon langer blijven gebruiken. We wensen iedereen die aan Stoptober meedoet heel veel succes!

Stoptober 2019-app downloaden

De Stoptober 2019-app voor iOS is gratis beschikbaar in de App Store en vereist 35MB aan vrije opslagruimte en iOS 11 of nieuwer. Er is ook een versie voor Android beschikbaar.

Stoptober 2019

Headline Interactive B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu