De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Stoppen met roken apps: 3 gratis iOS apps die je verder helpen

Gijs Ettes
29 januari 2014, 17:25
2 min leestijd
Stoppen met roken apps: 3 gratis iOS apps die je verder helpen

Stoppen met roken kan een hele opgave zijn en alle hulp is daarom welkom. Naast het gebruik van nicotinevervangende middelen en het delen van ervaringen met rokers die zijn gestopt, kun je ook stoppen met roken apps gebruiken om van je verslaving af te komen. Lees verder en zie welke gratis iOS apps je verder kunnen helpen.

Lees verder na de advertentie.

Stoppen met roken - Quit smoking Buddy!

sander van der graaff

Gratis via App Store

Quit smoking Buddy is jouw stoppen met roken-coach op je iPhone. De gratis app ondersteunt je met handige tips en laat je je prestaties delen via sociale media. Je ziet vanuit Quit smoking Buddy hoelang je gestopt bent en de app laat je ook gemakkelijk doelen stellen en eigen prestaties toevoegen. Door niet te roken zie je tevens hoeveel geld je bespaart; des te meer reden om niet naar de winkel te gaan voor een nieuwe slof sigaretten. Quit smoking Buddy is reclamevrij en vereist iOS 6.0 of hoger.


Mijn Laatste Sigaret is een van de meest gebruikte stoppen met roken apps die je kunt downloaden in de App Store voor 89 cent. De app bevat gedetailleerde statistieken over je (verwachte) nicotineniveau en hunkering naar een peuk, maar ook citaten en medische feiten om je te helpen met stoppen. Wat Mijn Laatste Sigaret daarnaast sterk maakt, is dat je kunt zien hoe je levensverwachting toeneemt wanneer je stopt met roken en wat voor positieve effecten dit heeft op je risico op longkanker en een hartaanval. De gegevens zijn zeer uitgebreid en worden elke seconde dat je bent gestopt, bijgewerkt.

LIVESTRONG MyQuit Coach

Leaf Group Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Van alle stoppen met roken apps heeft Livestrong MyQuit Coach waarschijnlijk de fraaiste interface. De werking van de app is vergelijkbaar met de apps hierboven, al heb je wel de mogelijkheid om een eigen plan van aanpak op te stellen. Je kunt daarnaast je dagelijkse inname bijhouden, badges winnen als je een bepaalde periode stopt en eigen motiverende quotes delen met andere gebruikers. MyQuit Coach bevat daarnaast tips, feiten en motiverende boodschappen om je te helpen. Tot slot kun je via Twitter, Facebook en de Livestrong-website jouw ervaringen delen met andere stoppers.

→ Soortgelijke apps als hierboven vind je ook terug in onze Gezondheid en fitness apps-sectie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu