Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Stoop maakt nieuwsbrieven makkelijker en overzichtelijker

Michel van 't Klaphek
1 december 2018, 13:11
2 min leestijd
Stoop maakt nieuwsbrieven makkelijker en overzichtelijker
Stoop Inbox

Stoop Inbox

Gratis

Reviewscore

7,5

Stoop is te vergelijken met een podcast-app, maar dan voor nieuwsbrieven. Al je abonnementen zijn op een centrale plek verzameld en uitschrijven gaat met één druk op de knop. Daarnaast is het een handige app om interessante nieuwsbrieven te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Stoop schept orde in de nieuwsbrievenchaos

Het idee is simpel. Tijdens het inschrijven krijg je een speciaal e-mailadres van de app. Deze gebruik je wanneer je je inschrijft voor een nieuwsbrief, zodat alle websites hun berichten naar jouw speciale Stoop-mail sturen. Je normale mailadres wordt zo niet overladen met mailings van bedrijven.

Stoop beheert al je nieuwsbrieven op een centrale plek. Niet alleen zie je zo direct hoeveel abonnementen je hebt, ook is het zo een stuk makkelijker om je gelijk uit te schrijven wanneer de nieuwsbrief niet interessant is. Dit doe je met één druk op de knop.

Zodra je een nieuwsbrief ontvangt kun je hem direct in Stoop lezen. Het ontwerp van de app is minimalistisch: de focus ligt op de mail zelf. Aan de onderkant heb je drie knoppen. Je kunt naar de vorige of volgende nieuwsbrief gaan, of de mail archiveren. Aan de bovenkant deel je de nieuwsbrief met vrienden en kennissen, en ga je terug naar het hoofdmenu.

Daarnaast is het mogelijk om nieuwsbrieven naar je Stoop-mailadres te sturen, zodat de app beter weet wat jouw interesses zijn. Vervolgens wordt het ‘Ontdekken’-tabblad afgestemd op jouw voorkeuren. Dankzij deze functie kun je interessante nieuwsbrieven ontdekken (en er direct op abonneren).

Indien dit niet in de app mogelijk is moet je dit op de website van de uitgever doen. Stoop heeft hier iets op verzonnen door je mailadres automatisch in te vullen, zodat je minder tijd kwijt bent.

Lees ook: De 5 beste podcast-apps voor de iPhone: Castro, Pocket Casts en meer

Verbeterpuntjes

Stoop is een fijne, overzichtelijke app die orde schept in de chaos van nieuwsbrieven. Iedereen die geabonneerd is op meerdere mailings weet dat het lastig is om overzicht te behouden. Stoop doet een hele hoop dingen goed, maar er zijn nog wat verbeterpuntjes.

Ten eerste is de lay-out van sommige nieuwsbrieven niet goed afgestemd op het venster van de app. Hierdoor komen plaatjes bijvoorbeeld niet goed uit, of ‘valt’ de tekst buiten het scherm. Daarnaast moet je bij sommige nieuwsbrieven nog handmatig je e-mailadres bevestigen, wat het gemak van de app belemmert. Desalniettemin maakt Stoop nieuwsbriefabonnementen absoluut makkelijker en overzichtelijker.

Stoop gedownload? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Stoop Inbox

Stoop

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu