Beste apps van 2018: Stoop

Michel van 't Klaphek
28 december 2018, 15:01
2 min leestijd
Beste apps van 2018: Stoop
Stoop Inbox

Stoop Inbox

Gratis

Net als vorig jaar puilde de App Store op de iPhone en Mac weer uit met ontelbaar veel nieuwe apps. Ook in 2018 kiest iedere redacteur van iPhoned weer één app uit als favoriet van het jaar. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS- en macOS-apps van het jaar. Vandaag is Michel aan de beurt met Stoop.

Lees verder na de advertentie.

Stoop: een podcast-app, maar dan voor nieuwsbrieven

Zo nu en dan komen er apps uit die in korte tijd gigantisch populair worden. Denk aan de dit jaar verschenen battle royale-game Fortnite of de triviaquiz HQ uit 2017. Het is logisch dat deze apps veel fans hebben: ze zijn vernieuwend, spectaculair en helemaal van deze tijd.

Mijn app van 2018 is allesbehalve spectaculair. Sterker nog: vergeleken bij alle hippe mediavormen van tegenwoordig is hij heel ouderwets. Stoop is namelijk een nieuwsbrief-app. Deze pakt het echter wel op een moderne manier aan. Al je nieuwsbrieven worden op een centrale plek verzameld, waardoor uitschrijven met één druk op de knop gaat.

Stoop-uitgelicht

Hierdoor is het vooral een heel praktische app die een heel wezenlijk probleem oplost. Iedereen die geabonneerd is op meerdere nieuwsbrieven zal het probleem herkennen dat je mailbox op een gegeven moment uitpuilt. En wanneer je je wilt afmelden moet je door eindeloze menu’s klikken, je wachtwoord opnieuw instellen (omdat je die bent vergeten) en daarna je keuze bevestigen. Kortom: een hoop gedoe allemaal.

Lees ook: Stoop maakt nieuwsbrieven makkelijker en overzichtelijker

Overzicht

Stoop zorgt ervoor dat al je nieuwsbrief-inschrijvingen overzichtelijk blijven. Zo lees je de nieuwste edities direct vanaf het thuisscherm. Bovendien is het een prettige manier om door je ‘filterbubbel’ te breken. De app verzamelt namelijk allerlei interessante publicaties, waar je je direct op kunt inschrijven. Stoop is daarom te vergelijken met een podcast-app, maar dan voor nieuwsbrieven.

Daarnaast zorgt het programma ervoor dat je persoonlijke mailbox niet overloopt met mailings. Je krijgt tijdens het registreren namelijk een persoonlijk mailadres die je kunt gebruiken tijdens het abonneren. Extra fijn is dat het invullen van dit mailaccount automatisch gebeurt: je hoeft dus zelf niet te typen.

Al met al is Stoop allesbehalve een revolutionaire app, maar vooral een praktische toevoeging. Het is voor mij inmiddels een routine geworden om ‘s ochtends door relevante nieuwsbrieven te bladeren. Vooral het overzicht dat de app biedt is voor mij belangrijk. Aan content is tegenwoordig geen gebrek, maar niemand heeft tijd om het allemaal te checken. Dankzij deze nieuwsbrief-app blijf je op de hoogte, maar zonder de chaos.

Vergeet je niet in te schrijven voor de iPhoned-nieuwsbrief nadat je Stoop hebt gedownload!

Stoop Inbox

Stoop

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen