De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Steve the Jumping Dinosaur: gamen in het notificatiecentrum

Lars Paijmans
20 april 2016, 13:55
2 min leestijd
Steve the Jumping Dinosaur: gamen in het notificatiecentrum
Steve - Widget Game

Steve - Widget Game

Gratis

Reviewscore

7

Gamen op je iPhone is vaak bedoeld voor korte speelsessies, maar als zelfs het opstarten van een spel teveel tijd kost, kun je altijd nog Steve The Jumping Dinosaur spelen. Dit spel speel je namelijk gewoon vanuit je Notificatiecentrum.

Als je Google Chrome als browser gebruikt, ben je Steve vast al een keer tegengekomen. De dino verschijnt in beeld als je een webpagina probeert te openen zonder internetverbinding. Het zien van Steve gaat dan ook vaak samen met frustratie, maar dat is in Steve The Jumping Dinosaur niet het geval.

Lees verder na de advertentie.

Springen met Steve the Jumping Dinosaur

In de game is het aan jou om deze dino over cactussen te laten springen. Tik op het scherm om het rennende dier te laten springen, terwijl de score steeds hoger wordt naarmate verder je komt. Super simpel dus, maar vooral de manier waarop je Steve the Jumping Dinosaur speelt maakt het zo bijzonder.

Je zult het spel namelijk via een widget een plekje in het Notificatiecentrum moeten geven. Zo kun je het spel op ieder moment openen door met je vinger van boven naar beneden over je scherm te vegen. Zelfs als je iPhone vergrendeld is, kun je op deze manier met Steve over cactussen springen.

In de app zelf kun je alleen de instellingen aanpassen of een grafisch thema aanschaffen. Steve the Jumping Dinosaur is namelijk gratis te downloaden en te spelen. Je hebt alleen je portemonnee nodig als je Steve een nieuw kleurtje wilt geven.

De grote vraag is natuurlijk of Apple het toestaat om games speelbaar te maken in het Notificatiecentrum, en of Google het er mee eens is dat Steve wordt gebruikt in een iOS-spelletje door een onafhankelijke ontwikkelaar. Tot Steve the Jumping Dinosaur uit de App Store wordt gehaald, is het in ieder geval een verrassend leuke en snelle manier om de tijd te doden.

Steve - Widget Game

Calm Sea Enterprise, S.L.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu