Step Two maakt tweestapsauthenticatie gemakkelijk met iCloud-synchronisatie

Lars Paijmans
8 juni 2018, 19:28
2 min leestijd
Step Two maakt tweestapsauthenticatie gemakkelijk met iCloud-synchronisatie
Step Two

Step Two

Gratis

Reviewscore

8

Op iPhoned raden we lezers al jaren aan om online accounts te beveiligen met tweestapsauthenticatie. Het probleem hiervan is vaak dat de apps waarmee je dit doet verre van ideaal zijn. Step Two maakt hier verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Step Two maakt beveiliging toegankelijk

Nu steeds meer mensen zich bewust worden van het belang van een goede online beveiliging, wordt tweestapsauthenticatie (of tweestapsverificatie) steeds populairder. Goed nieuws, want met deze extra (tweede) beveiligingsstap maak je het een stuk lastiger voor een buitenstaander om op jouw account in te breken.

Met een druk op een van de blokken kopieer je de code, zodat je deze gemakkelijk weer kunt plakken. Via Haptic Feedback geeft je iPhone een subtiele trilling als je een code gekopieerd hebt. Een nieuwe code toevoegen gaat gemakkelijk door een qr-code in te scannen, of je voegt handmatig een token toe door de Secret Key te gebruiken. De maker van Step Two benadrukt dat deze data je iPhone nooit verlaat, tenzij je iCloud activeert.

Step Two

Met iCloud-ondersteuning kun je de app namelijk laten synchroniseren tussen verschillende apparaten. Handig als je overstapt op een nieuwe iPhone, en hierdoor niet al je codes handmatig opnieuw moet invullen. Het voordeel hiervan is dat je codes op meerdere apparaten kunnen staan, zoals je iPhone en je iPad. Dit is tegelijkertijd echter ook een nadeel, want hierdoor is de kans groter dat iemand anders deze gegevens in kan zien.

Simpel en mooi design

Step Two heeft met afstand de mooiste vormgeving van alle authenticatie-apps die we hebben getest. Subtiele animaties laten knoppen mooi in elkaar overlopen. Iedere code voor een website kun je gemakkelijk van elkaar onderscheiden door ze een eigen kleur te geven, en een klein cirkeltje in de rechter bovenhoek van deze blokken laat zien hoe lang de code nog werkt. De vormgeving sluit naadloos aan op het design dat Apple voor iOS 11 heeft uitgekozen.

Step Two is volledig gratis te gebruiken, maar heeft een in-app aankoop waarmee je meer dan tien accounts kunt toevoegen. Voor veel mensen zullen tien accounts echter meer dan genoeg zijn. Dit maakt Step Two een aanrader voor iedereen die zijn of haar accounts op een toegankelijke manier beter wil beveiligen.

Lees ook: De 4 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

Step Two

Neil Sardesai

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen