Na Steam Link is ook Steam Chat een ideale iPhone-app voor gamers

Florence Peeters
22 mei 2019, 14:59
2 min leestijd
Na Steam Link is ook Steam Chat een ideale iPhone-app voor gamers
Steam Chat

Steam Chat

Gratis

Na de Steam Link-app maakt ook de Steam Chat-app zijn opwachting in de App Store. Met Steam Chat blijf je vanaf je iPhone en iPad in contact met al je gamevrienden.

Lees verder na de advertentie.

Steam Chat op iOS

Het Steam-platform is al jaren de grootste digitale winkel voor pc-games. Ontwikkelaar Valve maakt deze games nu steeds toegankelijker voor smartphonegebruikers. Onlangs werd namelijk al de Steam Link-app eindelijk op iOS geïntroduceerd. Hiermee stream je games over je wifi-netwerk van je pc naar je iPhone, iPad of Apple TV.

Hierdoor is het mogelijk om grote pc-games ook op andere apparaten te spelen. De gloednieuwe Steam Chat-app brengt de uitgebreide chatfunctie van de desktopversie van Steam naar je iPhone. In de app vind je jouw vriendenlijst en start je een chat door simpelweg een andere gebruiker aan te tikken.

Steam Chat

Wat zo fijn is aan de app, is dat je in één oogopslag ziet wie er online is en/of bereid om een gezamenlijk potje te gamen. Daarnaast deel je vrienden gemakkelijk in, door middel van favorieten en categorieën. Ook de meldingen die je krijgt van de chat zijn te personaliseren. Het is mogelijk om per vriend, groepsgesprek of chatkanaal de soort melding die je krijgt aan te passen.

Zo mis je bijvoorbeeld nooit een speluitnodiging van je beste vrienden, maar blijven de eindeloze meldingen van groepchats je wel bespaard. Ook als je liever enkel op je pc speelt, is de app een handige toevoeging. Waar je eerst moest wachten tot je achter je beeldscherm kon kruipen, kun je nu vanaf je iPhone onderweg alvast vrienden optrommelen om te gamen.

Losse apps goede zet

Om die reden is het een logische keuze dat Valve Steam Chat als losse app uitbrengt, en de functie niet heeft ondergebracht in Steam Link. Voor de gebruikers die via Steam Link naar hun iOS-apparaten games willen streamen, is het wisselen tussen deze apps zo geregeld. Heb je geen behoefte aan Steam’s stream-functie, heb je met Steam Chat altijd je gamepartners in de buurt om alvast af te spreken.

Als je naast Steam Chat ook Steam Link wil gebruiken, lees dan in onze tip hoe je jouw Steam-account koppelt aan je iPhone. Bekijk voor meer iOS-games ook eens onze maandelijkse beste games-rubriek.

Steam Chat

Valve

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen