De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Ontwikkelaar verstopt weegschaalfunctie in iPhone 6S-game

Gijs Ettes
9 december 2015, 13:17
2 min leestijd
Ontwikkelaar verstopt weegschaalfunctie in iPhone 6S-game

Dankzij 3D Touch is het scherm van de iPhone 6S als weegschaal te gebruiken, al is Apple niet gecharmeerd van apps die de techniek daadwerkelijk op deze manier gebruiken. Een ontwikkelaar heeft iets bedacht om zijn weegschaal-app toch in de App Store te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Steady Square is vermomde weegschaal-app

Asaf Avidan Antonir zag hoe Apple een tijdje terug Gravity, een weegschaal-app die gebruikmaakt van 3D Touch, de toegang tot de App Store weigerde. De ontwikkelaar besloot daarop om een game te maken die weliswaar gebruikmaakt van de functie, maar niet primair als weegschaal is bedoeld. In Steady Square, dat sinds deze week gratis is te downloaden, moet je harder of zachter op het scherm drukken om een blokje door openingen in gekleurde lijnen te manoeuvreren. De game bevat echter ook een ‘trainingmodus’, die laat zien hoe hard je het scherm daarvoor moet indrukken. In het filmpje hieronder legt Asaf uit hoe je dit onderdeel van de app kunt gebruiken als eenvoudige weegschaal.

https://www.youtube.com/watch?v=–pEW04hXVY

Om daadwerkelijk zaken te wegen met het scherm van de iPhone 6S moet er wel nog wat gerekend worden. In het voorbeeld worden de druk van de lepel en het object wat gewogen omgerekend naar het daadwerkelijke gewicht. Alvorens je andere objecten gaat wegen, moet steeds het scherm worden leeggemaakt. Houd je rekening met deze zaken, dan is het scherm echter prima in staat voor het wegen van bijvoorbeeld groenten, fruit, specerijen en brieven.

Voor de rest is Steady Square een simpel voorbeeld van hoe 3D Touch kan worden toegepast in games. Het spel heeft wat weg van Flappy Bird, al hoef je tijdens het spelen niet je vinger van het scherm af te halen. Door harder of zachter te drukken, laat je het blokje stijgen of zakken. Er zijn vier verschillende moeilijkheidsgraden en zodra je een gekleurde lijn raakt, is het game over. Behalve het behalen van een topscore heeft Steady Square geen doel. De game werkt ook op iPhones zonder 3D Touch; je moet dan het beeld kantelen om het blokje te verschuiven.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu