Verstuur je favoriete Starbucks-drankjes nu ook als emoji
Lars Paymans

Starbucks heeft een speciaal emoji-toetsenbord voor de iPhone gemaakt, zodat je met allerlei populaire drankjes van de hippe koffieketen jezelf uit kunt drukken. Van koffiekopjes tot een unicorn die Starbucks drinkt, het zit er allemaal in.

Starbucks emoji toetsenbord downloaden

Door het Starbucks emoji-toetsenbord op je iPhone te installeren, krijg je 28 verschillende Starbucks-gerelateerde emoji om te versturen. Deze kun je versturen door er een aan te tikken en vervolgens te plakken in de tekstbalk.

Omdat het hier om een iOS-toetsenbord gaat, kun je de app in alle populaire chat-apps en sociale netwerken gebruiken, zoals Facebook, WhatsApp en Telegram. De ontvanger van je koffie-icoontjes hoeft de app zelf niet geïnstalleerd te hebben, omdat je met het toetsenbord in feite gewoon kleine afbeeldingen van een emoji verstuurt.

Om het Starbucks emoji toetsenbord te gebruiken moet je hem wel toegang geven tot je iPhone. In de Starbucks-app zelf staat stap voor stap uitgelegd hoe je het keyboard in gebruik kunt nemen. In tegenstelling tot andere emoji-toetsenborden kun je die van Starbucks ook gewoon gebruiken om mee te typen. Tik simpelweg op de letters onderin het toetsenbord om te beginnen met typen, maar zet wel even de autocorrect uit om te voorkomen dat de app al je Nederlandse woorden in Engelse termen probeert te veranderen.

Selecteer het tandwieltje in de app om snel de instellingen aan te passen, zonder dat je daarvoor een afzonderlijke iOS-app hoeft te openen. De volgende keer als je met je vrienden af wilt spreken bij je favoriete koffietent, hoef je alleen nog maar het bijbehorende bekertje te sturen. Via de onderstaande link is de app te downloaden. Zorg dat je beschikt over 34,5MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 of hoger.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.