De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Vier Star Wars Day met Star Wars Journeys

Rutger Otto
4 mei 2014, 17:03
2 min leestijd
Vier Star Wars Day met Star Wars Journeys

May the 4th be with you! Vandaag is het Star Wars Day. Dat kun je vieren door de films te kijken óf met een nieuwe app: Star Wars Journeys: The Phantom Menace is de eerste in een reeks interactieve verhalen in aanloop naar de zevende film.

Lees verder na de advertentie.

star wars

De app van Disney bestaat uit twee delen. Je kunt het verhaal van The Phantom Menace herbeleven door middel van een interactief verhaal en daarnaast kun je podracen in een game.

Het interactieve verhaal bestaat uit mooie illustraties die de film nogmaals vertellen. Bij elke scène kun je een voice-over instellen of kiezen voor een tekst die uitlegt wat er gebeurt. De plaatjes zijn niet helemaal statisch: als je scrollt lijken de scènes wel 3d. Dankzij de bewegingssensor in je iPhone of iPad kun je daadwerkelijk door de plaatjes heen manoeuvreren wanneer je het apparaat beweegt. Overigens werkt dat ook gewoon door over het scherm te vegen.

Net als in de film: podracen

Het verhaal is eveneens interactief omdat je personages en items in de omgeving kunt aantikken om ze te verzamelen. In het tweede deel van de app kun je echt gaan gamen in een podrace game. Als onderdeel van het verhaal is het racen overigens geen complete game, maar het is vrij uitgebreid. Zo kun je verschillende personages en voertuigen kiezen en op verscheidene banen rijden. Ook kun je meedoen aan toernooien en dagelijkse evenementen om prijzen te winnen.

Star Wars Journeys: The Phantom Menace is de eerste in een reeks nieuwe Star Wars-apps. De volgende zal het verhaal van Attack of the Clones onder handen nemen. Elk deel wordt van een ander spel voorzien.

Nieuwe Star Wars film

De app-serie komt uit in aanloop naar de zevende Star Wars film. Zo ben je weer helemaal op de hoogte wanneer je volgend jaar naar de bioscoop gaat. De hoofdrollen in Episode VII zijn weggelegd voor onder meer oude bekenden Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher. JJ Abrams regisseert de film.

Het eerste deel van Star Wars Journeys kun je downloaden voor 5,99 euro. Minimaal vereist is iOS 6 en 522 MB vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu