The Force is strong met deze 7 Star Wars-apps voor iOS
Rutger Otto

Nog een kleine week voordat Star Wars Episode VII: The Force Awakens in de bioscopen draait. Wij zetten de 7 beste Star Wars-apps op een rij, zodat je iets te doen hebt tijdens het wachten.

Star Wars-apps

Het internet barst bijna uit zijn voegen van al het nieuws over Star Wars. Volgende week wordt het nog veel erger, want dan draait The Force Awakens eindelijk in de bioscoop. In de App Store staan veel apps waarmee je vast voorpret kunt beleven, dit zijn onze tips voor de echte Star Wars-fanaten.

Star Wars (AppStore Link) Star Wars
Ontwikkelaar: Disney Electronic Content, Inc.
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Simpel, de officiële Star Wars-app moet je hebben. Hier vind je het laatste nieuws, een countdown naar komende Star Wars-films en officiële video’s, zoals trailers. Daarnaast kun je er gifjes vinden, selfies maken met de helden van Star Wars en vind je er Jakku Spy. Daarmee kun je virtual reality-video’s bekijken met Google Cardboard.

LEGO® Star Wars™:  The Complete Saga (AppStore Link) LEGO® Star Wars™: The Complete Saga
Ontwikkelaar: Warner Bros. Entertainment
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

LEGO en Star Wars gaan hand in hand, niet alleen met fysieke bouwpakketten, ook dankzij de games. In LEGO Star Wars: The Complete Saga kun je episode I tot en met VI uit de serie nog eens naspelen met de helden, maar dan helemaal in LEGO-stijl. Dat levert veel herkenbare filmmomenten op in combinatie met de typische LEGO-humor.

Star Wars®: Knights of the Old Republic™ (AppStore Link) Star Wars®: Knights of the Old Republic™
Ontwikkelaar: Aspyr Media (iDP)
Beoordeling: 12+
Prijs: € 10,99 Download

Star Wars: Knights of the Old Republic is één van de beste Star Wars-games ooit gemaakt. In 2003 verscheen het spel op Xbox en pc, maar het heeft ook zijn weg gevonden naar de smartphone. Het spel biedt een actie-rpg in het Star Wars universum, maar je speelt niet met de helden uit de films. Toch is het zo’n meeslepend avontuur in de herkenbare wereld, dat de Star Wars-fan deze app niet mag laten liggen.

star wars-apps

Star Wars™: Uprising (AppStore Link) Star Wars™: Uprising
Ontwikkelaar: Kabam Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Een goede game in aanloop naar The Force Awakens is Star Wars: Uprising. Dit actievolle spel speelt zich in de tijd af tussen Episode VI en VII. Je kunt de game alleen spelen, of met drie anderen. Je doorloopt de levels door vijanden te verslaan, verzamelt schatten en je maakt je personages sterker.

Angry Birds Star Wars II (AppStore Link) Angry Birds Star Wars II
Ontwikkelaar: Rovio Entertainment Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Angry Birds en Star Wars. Het blijkt een schot in de roos, want de crossover van de twee is verrassend leuk. Het is de gameplay van Angry Birds (schiet gekleurde vogels met een katapult af op vijanden) maar met de uitstraling van Star Wars. Dat betekent dat de vogels op Star Wars-helden lijken en dat de decors rechtstreeks uit een Star Wars-tekenfilm zouden kunnen komen.

Star Wars Scene Maker (AppStore Link) Star Wars Scene Maker
Ontwikkelaar: Disney Publishing Worldwide Applications
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Altijd al zelf een Star Wars film willen maken? Dat kan met Star Wars Scene Maker van Disney. De app is gratis en dan krijg je alvast één set met een paar personages gratis, voor meer moet je betalen. De app is niet erg kindvriendelijk en wat lastig te doorgronden, maar na een paar keer oefenen kan ook jij een filmpje maken in het Star Wars universum, met je éigen stem voor de personages.

FANDOM for: Star Wars (AppStore Link) FANDOM for: Star Wars
Ontwikkelaar: Wikia Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Wat wil je weten over Star Wars? Bedenk het, en het staat in deze fraaie Wiki-app. Je vindt er alle informatie over de films, boeken, games, comics en meer en daarnaast kun je discussies aangaan met mede-fans. Via de linkjes in de app kun je steeds doorklikken naar iets nieuws, zodat je altijd wat te lezen hebt. Met deze app kom je beslagen ten ijs als The Force Awakens in de bioscoop draait.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.