Star Wars-app voorzien van virtual reality-filmpjes

Rutger Otto
3 december 2015, 14:14
2 min leestijd
Star Wars-app voorzien van virtual reality-filmpjes
Star Wars

Star Wars

Gratis

Reviewscore

8

Het was al aangekondigd dat er virtual reality in de Star Wars-app zou komen, maar wat dat precies zou zijn, was niet bekend. Nu kun je het zelf gaan bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Star Wars virtual reality

De officiële Star Wars-app heeft een update gekregen. Nieuw is het onderdeel ‘Jakku Spy’, dat je in de app herkent aan het Google Cardboard-icoontje. Tik je daarop, dan kom je in een scherm waar beschikbare virtual reality-filmpjes bij elkaar staan.

De filmpjes zijn gemaakt door Lucasfilm’s ILMxLAB studio in samenwerking met Google en Verizon. Regisseur van de nieuwe Star Wars-film, JJ Abrams, heeft het project overzien. Amerikaanse klanten van Verizon kregen zelfs gratis een Star Wars Google Cardboard voor de gelegenheid.

star wars virtual reality

Meer video’s komende tijd

Dit is Star Wars’ eerste stap in virtual reality, maar wie weet niet de laatste. Op dit moment staat er nog maar één kort VR-filmpje in de Star Wars-app. Door hem met een Cardboard te bekijken, zie je onder meer hoe de Millennium Falcon over je heen vliegt, terwijl die achternagezeten wordt door vijandelijke ruimteschepen.

Het filmpje is met een afspeelduur van ongeveer een minuut voorbij voordat je het weet, maar gelukkig wordt de app komende tijd aangevuld met meer video’s in de komende dagen. In totaal moeten er in aanloop naar de film negen virtual reality-video’s rondom Star Wars beschikbaar komen.

Star Wars app downloaden

Heb je geen Google Cardboard, dan kun je de filmpjes alsnog bekijken. In plaats van dat je in 3D door een bril kijkt, kun je jouw iPhone bewegen om rond te kijken in de 2D-beelden. In het menu van Jakku Spy kies je onderin niet voor het Cardboard-icoon, maar voor de telefoon die ernaast staat. Voordat je ze kan kijken, moet je de filmpjes downloaden, het is dus slim om verbonden te zijn met wifi.

Star Wars

Disney

Gratis via App Store

Star Wars
Star Wars
Star Wars
Star Wars
Star Wars
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu