Dit zijn de 4 beste apps om je stappen te tellen
Erwin Vogelaar

Wil je jouw activiteit in de gaten houden, dan heb je geen extra accessoires nodig dan je iPhone. Dit zijn de beste stappenteller-apps in de App Store.

Beste stappenteller-apps

Als je in de gaten wil houden hoeveel je op een dag beweegt, dan zijn er verschillende opties. Het meest voor de hand liggend zijn speciale fitnesstrackers zoals die van Fitbit, Garmin of Tomtom, of natuurlijk de duurdere Apple Watch. Wil je echter geen geld uitgeven aan accessoires, maar draag je wel constant je iPhone met je mee? Dan gebruik je gewoon een app.

Er staan namelijk verschillende apps in de App Store die gebruikmaken van de geavanceerde sensoren in je iPhone om zo exact je stappen bij te houden. Het nadeel is dat dat je stappen enkel worden geteld als jij je iPhone bij je hebt en dat je geen extra informatie zoals je hartslag krijgt.

De volgende apps maken het in ieder geval wel mogelijk om je stappen bij te houden zodat je weet of je jouw dagelijkse doel al gehaald hebt. Het is namelijk gezond om dagelijks tienduizend stappen te zetten.

1. Stepz

Stepz is een uitstekende stappenteller voor iOS, die je presentaties bijhoudt en op een overzichtelijke manier presenteert. Handig is dat je met deze app je stappen als badge icoon kunt instellen, zodat je in één oogopslag op je iPhone ziet hoever je al bent. In duidelijke grafieken worden vervolgens je dagelijkse stappen gepresenteerd.

Verbind ondertussen met je vrienden die dezelfde app gebruiken om de strijd aan te gaan. De app heeft ook achievements om je te motiveren. Heb je een iPhone 6 of hoger? Dan houdt de app ook bij hoeveel trappen je hebt geklommen.

Download Stepz in de App Store (gratis)

Stepz - Stappenteller

Bending Spoons Apps IVS

2 (1 reviews)
Gratis via App Store

2. StepsApp

Ook StepsApp is een behoorlijke complete app, maar je moet wel de pro-versie aanschaffen om alle functies te mogen gebruiken. Dat laat de app regelmatig weten.

Pas als je 3,49 euro betaalt gaan niet alleen de advertenties weg, maar kun je ook pas je calorieën bijhouden, synchroniseren met de Apple Watch en je activiteitsgegevens van Apple Gezondheid importeren. Zelfs trends van je gedane activiteiten zitten achter de pro versie verscholen. Betaal je het bedrag, dan krijg je wel een complete app.

Download StepsApp in de App Store (gratis)

StepsApp Stappenteller

StepsApp GmbH

9 (4935 reviews)
Gratis via App Store

3. Pedometer

Deze app schittert niet in opties, maar is wel overzichtelijk. Bij het opstarten krijg je de keuze of je de energiebesparende stand wil gebruiken, waarmee nauwlijk je accu wordt gebruikt. De hoge precisie-modus gebruikt daarnaast wel veel van je accu, maar geeft meer precisie in je stappentelling.

Je bekijkt je gedane stappen vervolgens per dag, week of per maand. Deze app is aan te raden als je niet teveel gedoe wil, maar gewoon je stappen wil tellen.

Download Pedometer in de App Store (gratis)

Pedometer α

ITO Technologies, Inc.

9 (3298 reviews)
Gratis via App Store

4. Wokamon

Zoek je naast het tellen van je stappen ook wat meer motivatie om daadwerkelijk te gaan lopen? En heb je geen zin om Pokémon te vangen? Dan kun je de virtuele diertjes van Wokamon proberen. De stappen die je zet worden in de game omgevormd tot energie, waarmee je jouw Wokamons voedt en laat groeien.

Hoe meer je loopt, des te meer werelden je ontdekt. De game weet je telkens te belonen voor je gedane stappen, bijvoorbeeld met een hoed voor je beestje of een heel nieuw diertje. Dus wie weet kan Wokamon jou op deze manier ook motiveren.

Download Wokamon in de App Store (gratis)

Wokamon - Fitness Game

Noodum Co. Ltd.

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.