Standaard Apple apps verschijnen in zoekresultaten App Store

Roel van Hout
1 november 2013, 7:54
1 min leestijd
Standaard Apple apps verschijnen in zoekresultaten App Store

Vanaf nu toont de App Store standaard Apple apps, als je op bepaalde zoektermen zoekt. Als je bijvoorbeeld op ‘browser’ zoekt, krijg je Safari aangeraden.

Niet dat je die vervolgens kunt downloaden en installeren, want op iedere iPhone staat Safari standaard geïnstalleerd. Je kunt de applicatie ook niet verwijderen, maar het is Apple daar ook niet om te doen: het bedrijf is waarschijnlijk van mening dat de standaard Apple apps zo compleet zijn dat er geen apps van derden voor sommige taken hoeven worden gedownload.

apple apps

Meerdere standaard Apple apps worden gepromoot

Het werkt niet alleen bij Safari: als je bijvoorbeeld zoekt op ‘messages’, raadt de App Store je de Berichten app aan. Saillant: als je op ‘maps’, krijg je dan weer níet de kaarten app: Apple is misschien nog steeds niet zeker genoeg van de werking van die app om hem mensen aan te raden.

Lees verder na de advertentie.

Aan de andere kant hoeft het daar niets mee te maken te hebben: als je op ‘pictures’ zoekt, krijg je ook niet de fotorol, evenals wanneer je op ‘weather’ zoekt: ook dan worden alleen apps van derden getoond. Wellicht dat Apple het langzaam invoert: app-ontwikkelaars zullen ongetwijfeld niet heel verheugd zijn over deze aanpak.

Categorieën: Apps algemeen, Diensten
Spotlights: App Store, Safari

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's