Deze simpele Mac-app helpt om van je zitvlees af te komen
Gijs Ettes

Wellicht ben je al bekend met de mogelijkheid van de Apple Watch om elk uur een tikje te geven wanneer je te lang stilzit. Stand for Mac doet hetzelfde, maar dan met notificaties op je Mac.

Meer bewegen met Stand for Mac

Stand for Mac heeft dus maar één doel: jou elk uur even laten opstaan en bewegen. Uit onderzoek blijkt dat langdurig zitten schadelijk is voor de gezondheid, en dan helpt het niet dat Nederlanders het meest zitten van alle Europeanen. Sterker nog, meer dan 11 uur zitten per dag verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden met 40 procent, dan wanneer je maar vier uur per dag zou zitten.

stand for mac

Nederlanders zitten gemiddeld ruim zeven uur per dag, wat ook niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Vooral op kantoor zijn we flink zitvlees aan het kweken en daarvoor is maar één remedie: ook tijdens het werk meer bewegen en minder zitten. Stand for Mac helpt je daarmee door elk uur (op een zelfgekozen tijdstip) een notificatie te sturen die je aanspoort om op te staan. Handig voor als je geen Apple Watch of speciaal (staand) bureau hebt.

Je kunt Stand for Mac downloaden via de officiële website, waarbij je zelf bepaalt hoeveel geld je voor de app over hebt. Voer je een ‘0’ in, dan kun je Stand zelfs gratis downloaden. Het programma is enkele MB’s groot.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.