De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Stierenrennen tegen je vrienden in Apples app van de week: Stampede Run

Rutger Otto
9 mei 2014, 10:39
2 min leestijd
Stierenrennen tegen je vrienden in Apples app van de week: Stampede Run

Deze week kun je Stampede Run gratis advertentievrij downloaden. Apple zet de app in de spotlight als App van de Week. Dat wordt rennen of omvergelopen worden door stieren.

Lees verder na de advertentie.

Nu was Zynga’s Stampede Run (voorheen: Running with Friends) altijd al gratis te downloaden, normaliter maakte je het spel advertentievrij door 89 cent te betalen. Die volledig reclameloze versie is nu voor iedereen gratis. Stampede Run is een endless runner, een spelgenre dat op iOS werd grootgemaakt door Temple Run. Wat dat betreft is Stampede Run één van de vele klonen die zijn gemaakt. Toch is de game de moeite waard, al was het alleen maar om het cartoony stijltje dat ontwikkelaar Zynga (onder meer bekend van Farmville) zo kenmerkt.

Vegen is bewegen

Want hoewel er stieren met een rode waas voor hun ogen achter je aan rennen, blijft Stampede Run altijd vriendelijk ogen. Als speler ren je door Spaanse wijken, terwijl je onderweg allerlei obstakels tegenkomt. Muurtjes en drempels ontwijk je door te springen, wat je doet door omhoog te vegen. Je kunt op een stier springen voor bonuspunten. Daarnaast kun je door naar beneden te swipen over de straat glijden. Daarmee ga je onder hekjes door of maak je tonnen kapot. Met een veeg naar links of rechts ren je de bocht om.

Onderweg probeer je zoveel mogelijk sterren te verzamelen. Na elke run zie je hoeveel sterren je gehaald hebt. Die wissel je om in gems, waarmee je nieuwe poppetjes kunt kopen. Ook zijn er steeds missies die je moet halen, wat het spel interessant en een tikje verslavend maakt.

Tegen vrienden rennen

Nog leuker (en echt onderscheidend van Temple Run) is de multiplayer optie. Hierbij ren je online tegen iemand anders. Dat gebeurt om en om: de één begint en zet een score neer, de ander moet die zien te verbreken. De beste van drie rondes wint.

Stampede Run is gratis te downloaden in de App Store. iOS 6 of hoger is benodigd, evenals 65,1 MB vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu