Stampede Run: Running With Friends met single-player
Roel van Hout

Endless runners blijven onophoudelijk populair op de iPhone. Gameontwikkelaar Zynga doet een duit in het zakje met Stampede Run.Zynga, ook bekend van Candy Crush Saga, is echter geen groentje in het genre: met Running With Friends bouwde de ontwikkelaar al eerder een zeer populaire endless runner: een spel waarin je personage automatisch rent en je alleen maar door middel van veegbewegingen springt en obstakels ontwijkt.

Running With Friends was, zoals de naam al doet vermoeden, enkel met anderen via te spelen. Dat sociale aspect was leuk, maar niet altijd even handig omdat je er altijd een goede internetverbinding voor nodig had. Zynga gooit het roer daarom om, en hernoemt Running With Friends naar Stampede Run.

Stampede Run bevat nog wel multiplayer

Voor wie veel plezier beleefde aan het sociale gedeelte van Running With Friends: geen zorgen, dat kan nog steeds. De naamsverandering is ter ere van de nieuwe offline single-playermodus.

Aangezien je personage voor een kudde stieren uitrent – een levensgevaarlijke Spaanse traditionele sport – is het zaak om ervoor te zorgen dat je niet ingehaald wordt. Dat betekent springen en ontwijken, waarbij de snelheid steeds verder wordt opgevoerd.

Stampede Run bevat natuurlijk wel de nodige in app-aankopen, maar is verder gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.