Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

In platformgame Stagehand bestuur je niet het poppetje maar het level

Rutger Otto
12 februari 2017, 13:36
2 min leestijd
In platformgame Stagehand bestuur je niet het poppetje maar het level
Stagehand: A Reverse Platformer

Stagehand: A Reverse Platformer

€ 1,09

Reviewscore

7,5

Stagehand lijkt een traditionele platformer voor iOS, maar verschilt wel degelijk van wat je kent. Dat komt omdat je de hoofdrolspeler Frank niet bestuurt, maar de wereld om hem heen.

Lees verder na de advertentie.

Stagehand

Ontwikkelaar Big Bucket Software is terug met zijn eerste nieuwe game sinds 2014. Toen kwam het fraaie avonturenspel Space Age uit. Met Stagehand gaat de appmaker iets meer terug naar roots. Althans, als we naar de protagonist van het spelletje kijken. Dat is Frank, die eerder de hoofdrol speelde in The Incident.

Dit keer rent Frank door een kleurrijke omgeving. Dat doet hij automatisch en dat blijft hij doen totdat hij de diepte in valt, tegen een muur loopt of geraakt wordt door grote stekelballen. Om te zorgen dat dat niet gebeurt, verschuif je de platformen onder hem. Veeg een platform met een vaart omhoog en Frank maakt een sprong. Daar word je als speler vanzelf beter in, waardoor je highscores almaar hoger uitvallen.

Elke keer anders

Stagehand is een game die draait om het halen van een hoge score. Het spel heeft namelijk geen vaste levels, maar een level dat procedureel wordt gegenereerd. Dat betekent dat je nooit twee keer hetzelfde level speelt en dat de game er constant zelf nieuwe platformen blijft bieden. Zo kun je in principe eindeloos doorspelen – tot Frank zijn noodlot treft natuurlijk. Een nieuw spel begint altijd met ‘maandag’. Tijdens het lopen wordt het vanzelf donker en licht en steeds als een nieuwe ‘dag’ aanbreekt, verandert het level.

Stagehand downloaden

Stagehand speelt prima weg op iOS en ook het schuiven met platformen went snel. Het spel kost 1,99 euro. Dat is niet veel, maar het voelt alsof deze game ook gemakkelijk gratis uitgebracht had kunnen worden. Zeker omdat Stagehand weinig beloont voor het spelen. Bij het halen van 1000, 4000 en 8000 punten speel je nieuwe personages vrij, verder zul je plezier moeten halen uit het behalen van hoge scores. Via de link hieronder kun je de game downloaden.

Stagehand: A Reverse Platformer

Big Bucket Software

€ 1,09 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's