Met Squad kijken vrienden op je iPhone-scherm mee

Michel van 't Klaphek
9 januari 2019, 13:13
2 min leestijd
Met Squad kijken vrienden op je iPhone-scherm mee
Squad - talk and hang out

Squad - talk and hang out

Gratis

Reviewscore

8

Squad deelt je iPhone-scherm met vrienden. Je kunt zo de reacties peilen bij de aankoop van kleding of bijvoorbeeld een familielid technische ondersteuning geven.

Lees verder na de advertentie.

Squad: Schermopname+

Aan social media-apps geen gebrek, maar hoe ‘sociaal’ zijn deze werkelijk? Meestal zit je alsnog in je eentje door andermans tijdlijn of profiel te scrollen. De nieuwe app Squad maakt hier een einde aan door je iPhone-scherm te delen met vrienden. Het idee is simpel: met een druk op de knop zien jouw vrienden, oftewel squad, alles wat op jouw scherm gebeurt.

https://www.youtube.com/watch?v=HEDluzDPHQI

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je direct advies vragen bij de aanschaf van een nieuwe broek, de reacties peilen op een Tinder-match of samen naar een video op YouTube kijken. Daarnaast wordt de app ook op andere manieren gebruikt, zoals als huiswerkhulp of bij technische ondersteuning.

Squad is dus vergelijkbaar met de standaard schermopname uit iOS, maar dan met de toevoeging van vrienden. Zodra jij begint met uitzenden, krijgen zij een notificatie en kunnen ze direct meekijken. Zolang de opname bezig is zie je een rode balk aan de bovenkant van je iPhone-scherm.

Nuttig voor iedereen

Verder is de app heel simpel qua design, dat overigens flink aan Snapchat doet denken. Centraal staat het ‘deelvenster’ waarin je een uitzending kunt starten. Ook kun je hier extra mensen aan je groep toevoegen. Als je naar links veegt kom je bij je profiel terecht, en het meest rechtse venster laat al je chats zien.

Alhoewel Squad duidelijk gericht is op tieners, is het ook voor andere doelgroepen nuttig. Zelf heb ik de app bijvoorbeeld gebruikt om direct feedback van een vriend te krijgen, die grafisch vormgever is, tijdens het bewerken van foto. Het feit dat hij direct mee kan kijken op mijn scherm zorgt ervoor dat de deel-app makkelijker werkt dan bellen of screenshots naar elkaar sturen.

Squad is een sociale app en valt of staat dus met hoeveel mensen het gaan gebruiken. De app is momenteel in bèta: er gaat de komende tijd dus ongetwijfeld nog veel aan worden gesleuteld. Mijn eerste indruk is echter positief.

Squad - talk and hang out

Olabot

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu