Puzzelgame Sputnik Eyes is de gratis App van de Week

Redactie
18 maart 2016, 10:55
2 min leestijd
Puzzelgame Sputnik Eyes is de gratis App van de Week
Sputnik Eyes

Sputnik Eyes

€ 1,99

Reviewscore

8

Apple heeft de populaire puzzelgame Sputnik Eyes uitgeroepen tot App van de Week. Door complexe puzzels op te lossen, help je de Little Eyes in hun zoektocht naar een geschikte planeet.

Lees verder na de advertentie.

Uitdagende breinbrekers in kleurrijk landschap

In Sputnik Eyes beschik je over een speelveld met lijntjes en punten, waarop robots met verschillende kleuren staan gepositioneerd. De robots moeten via de lijntjes naar een punt worden gebracht waar de kleuren met elkaar corresponderen. In de tutorial is dit nog makkelijk, maar in de daaropvolgende puzzels kom je er al snel genoeg achter dat meer denkwerk is vereist.

Niet alleen is het belangrijk om erop te letten welke overeenstemmende kleur de Little Eyes (zoals de robots lieftallig worden genoemd) moeten bereiken, ook de gekleurde lijnen kunnen een grote sta in de weg zijn bij het oplossen van de puzzels. Alle robots mogen over de zwarte strepen lopen, maar een blauwe lijn is bijvoorbeeld alleen blauwe robots bedoeld. Daarnaast heb je te maken met zwarte lijnen die slechts te belopen zijn in één richting.

Unieke regels maken spel uitdagend

Het oplossen van levels gaat gepaard met drie doelstellingen. Als eerste moet je natuurlijk de puzzel oplossen, daarna kun je de andere twee doelstellingen behalen; binnen een bepaalde tijd de puzzel oplossen, en eentje voor het oplossen van een level in zo min mogelijk stappen. Het zijn al deze kleine extra regels die het spel uniek maken en een hoge replay-waarde geven, mits je natuurlijk van echte hersenkrakers houdt. Wanneer je verder raakt in het spel voelt een opgeloste puzzel ook echt aan als een overwinning. Bovendien oogt de tweedimensionale spelwereld erg speels met gelikte robotjes die over het beeld zweven.

Sputnik Eyes gratis downloaden

Sputnik Eyes kost normaliter 1,99 euro, maar is tot volgende week donderdag gratis te downloaden. De app weegt 51MB en werkt op alle apparaten met iOS 7 of hoger.

Sputnik Eyes

Shelly Alon

€ 1,99 via App Store

Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Sputnik Eyes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu