Springen en ontwijken in Bit Trip Run iOS

Roel van Hout
31 oktober 2013, 19:00
1 min leestijd
Springen en ontwijken in Bit Trip Run iOS

Al enkele jaren uit, maar nu voor het eerst beschikbaar op iPhone: Bit Trip Run iOS, een leuk behendigheidsspel voor onderweg.

De Bit Trip-serie is kent zijn oorsprong op de Nintendo Wii. De vrolijk gekleurde spelserie combineerde een aantrekkelijke pixelstijl met retromuziek en simpele gameplay, en wist daarmee snel uit te groeien tot een publieksfavoriet.

Met name het vierde spel in de reeks, Bit Trip Runner, sloeg aan: in het spel, dat is te scharen onder de endless-runners, speelde je een poppetje dat allerhande vreemde levels door moest komen. Rennen ging daarbij automatisch: het was aan de speler om obstakels te ontwijken door te springen, te schoppen of er onderdoor te glijden. Het tempo lag daarbij hoog, maar je kon gelukkig aan het ritme van de muziek horen wanneer je welke ontwijkende actie moest inzetten. Zeer pittig, maar ook zeer verslavend!

Bit Trip Run! is volledig nieuwe game

In de intro staat dan wel ‘enkele jaren uit’, maar dat is niet juist: het origineel, dat in 2010 verscheen is naar vele verschillende platformen overgezet, maar de stap naar iOS maakt de originele versie niet: Bit Trip Run! voor je iPhone is een volledig nieuwe game, die gelukkig gebruikmaakt van dezelfde verslavende gameplay.

Lees verder na de advertentie.

Het spel bevat 3 spelwerelden met elk 10 levels, 12 extra uitdagingen én 15 retrolevels. Bovendien is er al een gratis update met 2 nieuwe werelden met elk 10 nieuwe levels aangekondigd. Het spel spat met zijn felle kleuren werkelijk van je scherm, en je zult zien dat je meer tijd dan je lief is zult gaan steken in het halen van de verschillende levels. Deze mag je niet missen!


Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's