Spring, ontwijk en schiet in moeilijke platformer Ava’s Quest
Wouter Nijsen

Nadat een of andere Italiaanse loodgieter lang geleden de game-industrie veroverde, schoten soortgelijke platformers als paddestoelen uit de grond. Ava’s Quest, dat sinds donderdag gratis te downloaden is, is te vergelijken met Super Mario, maar doet een aantal dingen net even anders.

In Ava’s Quest speel je om te beginnen (natuurlijk) niet met een besnorde Italiaan, maar met een klein, schattig meisje dat niets liever wil dan met haar poppen spelen. Klinkt ontzettend kinderachtig, totdat één van die poppen het leven van Ava flink op haar kop zet.

→ Check de nieuwste en populairste iPhone-games!

De pop, een kwaadaardige heks, ontvoert de vrienden van Ava en houdt ze gevangen. Dan ontwaakt de ware heldin die diep van binnen bij Ava schuilt. Aan haar de taak om haar vrienden te redden. Wanneer je je een weg baant door de vele met vijanden gevulde werelden, wordt duidelijk dat Ava’s Quest een 2D-platformer in hart en nieren is.

Supersterke eindbazen in Ava’s Quest

In het spel kun je rennen, springen en allerlei dingen verzamelen, zoals munten, diamanten, hartjes en ook sterren die Ava tijdelijke onsterfelijkheid geven. Tussendoor moet je waken voor vijanden, bewegende objecten die gaandeweg je pad kruisen en uiteindelijk ook voor supersterke eindbazen.

Er zijn in totaal dertig levels, die ieder vijf optionele missies bevatten. Ava’s Quest is gratis te downloaden via de App Store. Na vier levels moet je twee euro betalen om verder te spelen. Om het spel te kunnen afspelen heb je een iPhone, iPod touch, of iPad nodig die minimaal iOS 7.0 draait.

Ava's Quest HD

Nemo Games

0,0 (0 reviews)
€1,09 via App Store

Ava's Quest HD
Ava's Quest HD
Ava's Quest HD
Ava's Quest HD
Ava's Quest HD

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.