Placeholder
Redactie

Vanaf 1 mei is het in Nederland bij wet verboden om een steekwapen bij je te hebben. Ontwikkelaar yellowBird voert campagne door een bijzondere app te lanceren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geen geweld, maar praten

Onder het motto ‘ruil je steekwapen tegen een spreekwapen’ is het concept een mooie app geworden. Op je iPhone kun je in 360 graden video’s bekijken. De video’s staan allemaal in het teken van veiligheid en geweld.

Er zijn verschillende videoclips te bekijken, je ziet continu dingen gebeuren wanneer je virtueel om je heen kijkt in de app. Jongeren worden op een creatieve, eigentijdse manier bewust gemaakt van de nieuwe regelgeving.

Doormiddel van rappers die over geweld rappen, breakdance en nog veel meer activiteiten die jongeren aanspreken is de app een succes.

Je kunt door de ruimte kijken door je iPhone te kantelen of je vinger over het scherm te bewegen. De video’s spelen zich af in een gemoderniseerde kerk, de kerk is omgebouwd tot skatebaan. Je kunt alleen video’s bekijken met app.

De applicatie is gratis te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.