Zo neem je gemakkelijker lange spraakberichten op via WhatsApp

Rutger Otto
28 november 2017, 15:01
2 min leestijd
Zo neem je gemakkelijker lange spraakberichten op via WhatsApp

WhatsApp heeft een update gekregen. Eén van de vernieuwingen in de app is dat je de opname van een spraakbericht kunt ‘vergrendelen’, zodat je gemakkelijker langere audio kunt opnemen.

Lees verder na de advertentie.

Spraakberichten in WhatsApp

De populaire chat-app WhatsApp is dinsdag vernieuwd. Op het eerste oog is er niet veel veranderd en in de Nederlandse beschrijving staat niets nieuws. Toch is er een functie toegevoegd, die met name welkom zal zijn voor mensen die WhatsApp gebruiken als walkie talkie. Met de komst van versie 2.17.81 is het namelijk een stuk simpeler om spraak langer op te nemen.

Normaal gesproken als je een spraakbericht opneem op WhatsApp, dien je het microfoontje ingedrukt te houden naast de tekstbalk. Ben je tijdens de opname niet tevreden, dan kun je hem altijd annuleren door naar links te vegen. Maar voor langere opnames moest je constant je vinger op het scherm houden.

Dat is nu niet meer nodig. Door omhoog te vegen vanaf het microfoontje, komt een slotje in beeld. Vervolgens blijft de opname lopen terwijl je je handen vrij hebt. Als je klaar bent met wat je wilde zeggen, tik je simpelweg op de verzendknop.

whatsapp instellingen

YouTube kijken in chatvenster

Ook nieuw in WhatsApp is volgens de Engelse omschrijving de mogelijkheid om YouTube-video’s in de chat te bekijken. Als iemand een linkje deelt, moet het filmpje in het venster te zien zijn. Zo hoef je de app niet eerst te verlaten. Toch lijkt die mogelijkheid nog niet voor iedereen te werken. Mogelijk is WhatsApp nog bezig om de functie breder uit te rollen.

Lees ook: Zo verwijder je een WhatsApp-bericht voor jou en de ontvanger

WhatsApp op iPad

WhatsApp voegt regelmatig nieuwe functies toe aan zijn app. Daarnaast zou ook gewerkt worden aan een versie van WhatsApp voor de iPad. Tot op heden ontbreekt de chat-app op Apples tablet, maar er zijn aanwijzingen gevonden in de icoontjes van de desktopversie. Lees hier meer over de mogelijke iPad-versie van WhatsApp.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu