Eindelijk: afspeelwachtrij bekijken en bewerken op Spotify is nu mogelijk
Rutger Otto

Het heeft even geduurd, maar Spotify heeft nu eindelijk de mogelijkheid in de iPhone app geïntegreerd om je afspeelwachtrij te bekijken en aan te passen. Daarnaast zijn enkele andere veranderingen doorgevoerd in versie 1.4.1.

Spotify wachtrij op iOS

spotify wachtrijOp de desktopversie is het één van de handigste functies binnen Spotify: dat je altijd kunt zien welk nummer er komt als het huidige is afgelopen. Dat is ook handig voor feestjes, omdat je op deze manier on-the-go een afspeellijst maakt. Hoewel mobiele gebruikers er al maanden om vroegen, is de functie met de nieuwste update nu toegevoegd aan de iOS-app. Kun je dus eindelijk je Spotify wachtrij bekijken en bewerken.

Om dat in de app te doen, ga je naar de speler, waar onder meer de albumhoes en afspeelbalk te zien zijn. Rechtsboven in het scherm staat nu een soort hamburgermenu, als je daarop tikt krijg je de afspeelwachtrij te zien. Je kunt hier nummers aan toevoegen of verwijderen. Toevoegen gaat overigens heel simpel, door op het cirkeltje met stippen naast een nummer te tikken en de optie ‘In wachtrij zetten’ te selecteren. Op volgorde slepen kan helaas niet, dus je moet ze chronologisch aan de lijst toevoegen.

Meer verbeteringen

Afgezien van de komst van deze Spotify wachtrij in de iOS-app, krijg je vanaf nu ook een melding als je hetzelfde nummer dubbel in een afspeellijst dreigt te zetten. Het kan nog steeds, al moet je dan even bevestigen.

Dat sorteren wat in de wachtrij niet kan, is nu wel mogelijk in ‘Jouw muziek’. De volgorde wijzigen van afspeellijsten hoef je nu dus niet meer eerst op desktop te doen, maar kan meteen in de app.

Spotify voor iOS downloaden

Je kan de Spotify app gratis downloaden voor iOS. Een abonnement voor ongelimiteerd luisteren kost je 10 euro per maand, maar je kunt ook gratis luisteren in shuffle-modus. Verder is iOS 6 of nieuwer benodigd, evenals 28,8MB aan vrije opslagruimte.

Spotify Music

Spotify Ltd.

Gratis via App Store

Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.