Spotify voegt handige swipefuncties toe aan de iOS-app
Rutger Otto

In een stille update heeft Spotify de functie Touch Preview aan de iOS-app toegevoegd. Daarmee kun je een preview van muziek luisteren. Verder voeg je muziek nu met handige veegbewegingen toe aan je eigen lijsten.

Spotify Touch Preview

Afspeellijsten wordt alleen maar makkelijker op je iPhone met Touch Preview. Hiermee kun je previews beluisteren van liedjes door er met je vinger op te tikken en ingedrukt te houden. Het nummer begint meteen te spelen. Dit is handig als je bijvoorbeeld wil checken of een afspeellijst goed klinkt, voordat je echt begint met het luisteren van de lijst en alle nummers van voor tot eind afspeelt.

De Touch Preview werkt overigens ook voor albums, losse nummers of artiesten. De functie werkt uitstekend. Als je al een nummer op je iPhone luistert en je wil een snelle preview, schakelt hij automatisch over. Is de preview dan klaar of laat je het scherm los, dan gaat direct het nummer wat je eerder afspeelde verder waar het gebleven was.

Handige swipefuncties

Naast Touch Preview is het voor gebruikers nu ook mogelijk snel muziek in de wachtrij te zetten of op te slaan in ‘Jouw Muziek’. Veeg je op een nummer naar links, dan kun je hem opslaan. Veeg je naar rechts, dan voeg je hem toe aan de wachtrij. Dat werkt als een trein.

Met de nieuwe functies wil Spotify het ontdekken van nieuwe muziek nog gemakkelijker maken. Met de preview- en swipe-functies kun je namelijk veel sneller korte indrukken opdoen. “Op deze manier wordt er minder tijd verspild aan het zoeken naar de perfecte muziek en meer tijd vrijgemaakt om het te luisteren”, zegt Sten Garmark, directeur van Product Management bij Spotify.

Spotify Music

Spotify Ltd.

9 (4070 reviews)
Gratis via App Store

Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.