De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Spotify richt aandacht meer op podcasts met update iOS-app

Dennis de Vries
14 juni 2019, 9:28
2 min leestijd
Spotify richt aandacht meer op podcasts met update iOS-app
Spotify: Muziek en podcasts

Spotify: Muziek en podcasts

Gratis

Reviewscore

8

De Spotify-app voor iOS heeft een nieuw uiterlijk. Gebruikers krijgen met de laatste update een nieuwe muziekbibliotheek te zien, waar muziek en podcasts duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Zo probeert Spotify het luisteren van podcasts verder te stimuleren.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Podcasts en muziek duidelijk gescheiden

De Spotify-app heeft na de laatste update een vernieuwde muziekbibliotheek. Muziek en podcasts zijn daarin gesplitst onder twee aparte tabbladen. Dit zorgt er vooral voor dat podcasts gemakkelijker te vinden zijn. Voorheen waren podcasts slechts één van de vele opties in de muziekbibliotheek tussen alle muziek. Nu staan ze prominent bovenaan.

Spotify podcasts update

Het tabje dat podcasts laat zien, is opgesplitst in verschillende onderdelen. Zo zie je welke afleveringen van je favoriete podcasts nieuw zijn of welke je nog niet helemaal af hebt geluisterd, zodat je direct verder kunt luisteren. Onder het kopje ‘Downloads’ staan de shows die je offline beschikbaar hebt gemaakt. Het gedeelte ‘shows’ toont alle podcasts waar je op geabonneerd bent.

Update vanaf nu beschikbaar

Het andere tabblad ‘Muziek’ is nu volledig gericht op de muziek die je luistert. Daar vind je dus geen podcasts meer tussen. Hier staan onder verschillende kopjes de afspeellijsten die je die je vaak afspeelt, de artiesten die je interessant vindt en albums waar je graag naar luistert. De update van Spotify is vanaf vandaag beschikbaar en wordt uitgerold naar Premium-gebruikers. De update komt vanzelf beschikbaar op je iPhone of iPad, waarna je de nieuwe muziekbibliotheek kunt gebruiken.

Het is niet geheel onverwacht dat Spotify op deze manier podcasts beter bereikbaar maakt in de app. Sinds dit jaar zet de muziekstreamingdienst meer in op Podcasts. Zo nam het eerder dit jaar podcastmaker Gimlet over en werd ook Anchor, een programma om zelf podcasts mee te maken, eigendom. Spotify-ceo Daniel Ek gaf toen aan dat hij verwacht dat binnen een jaar 20 procent van alle beluisterde streams op zijn platform zouden bestaan uit podcasts.

Spotify: Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Lees meer over Spotify

Via: 9to5Mac
Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu