Spotify Drive: veilig muziek luisteren in de auto

5 december 2016, 17:05
1 min leestijd
Spotify Drive: veilig muziek luisteren in de auto
Spotify: Muziek en podcasts

Spotify: Muziek en podcasts

Gratis

Reviewscore

9

Spotify werkt aan een speciale interface voor in de auto. Met Spotify Drive kun je straks de streamingdienst makkelijker achter het stuur bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Drive

De nieuwe interface is afgestemd op het gebruik van de app terwijl je achter het stuur zit. In zo’n situatie heb je minder tijd om handelingen uit te voeren op je toestel, waardoor de standaardversie van de muziekdienst minder handig is in het gebruik.

In de automodus, die Spotify Drive gaat heten, is de app geoptimaliseerd om achter het stuur bediend te worden. De meest gebruikte handelingen kunnen nu uitgevoerd worden door gebaren op het scherm te maken. Door één keer op het scherm te tikken zet de app het volgende nummer aan, terwijl dubbel tikken terug gaat naar het vorige nummer. Alle andere elementen van de app zijn extra groot weergegeven om het makkelijker te maken deze aan te tikken terwijl je toestel in een houder staat.

spotify drive

Het blijft uiteraard af te raden om tijdens het rijden je smartphone te bedienen. De bètaversie van Spotify Drive geeft dan ook een uitgebreide waarschuwing over het gebruik van je smartphone achter het stuur. Drive is dan ook zo ontworpen dat je geen tekstvelden in hoeft te vullen: een simpele tik volstaat om het volgende nummer aan te zetten.

Spotify bèta

Spotify Drive bevindt zich nog in een beperkte bètafase met een relatief kleine groep gebruikers. Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer de functie naar alle andere luisteraars wordt uitgerold. Je kunt je momenteel niet aanmelden als bètatester voor Spotify, al laat de firma eens in de zoveel tijd nieuwe gebruikers toe.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu