Spotify Connect: audioapparatuur besturen met je iPhone

Wouter Nijsen
3 september 2013, 15:12
1 min leestijd
Spotify Connect: audioapparatuur besturen met je iPhone

Spotify heeft met enkele audiofabrikanten een overeenkomst gesloten voor Spotify Connect, dat het gebruik van Spotify mogelijk maakt op een audioapparaat.

Lees verder na de advertentie.

Dit lijkt op het eerste gezicht natuurlijk een erg oninteressante functie: speakers en andere audioapparaten aansturen via bijvoorbeeld bluetooth is allang mogelijk. Spotify Connect gaat echter een stap verder dan dat. Een audioapparaat dat deze nieuwe functie van Spotify ondersteunt neemt namelijk zelf de streaming en het afspelen van de muziek voor zijn rekening.

Hierdoor hoeft je telefoon dus niet constant gebruik te maken van zijn 3g- of wifi-verbinding, iets wat eventueel dataverkeer scheelt en sowieso vriendelijker is voor je accuduur. Als je daarnaast gebeld wordt tijdens het afspelen van muziek, wordt je muziek ook niet meer gestopt, aangezien het afspelen vanuit een audioapparaat zelf gebeurt. Je iPhone of iPad is simpelweg de afstandsbediening.

Spotify heeft hiervoor onder andere deals gesloten met Argon, Bang & Olufson, Denon, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel en Yamaha. Veel anderen zullen snel volgen, aldus Spotify. Spotify Connect wordt eerst uitgerold voor de iPhone- en iPad-versie van Spotify. De Android- en desktopversie laten nog even op zich wachten. Hoe lang deze uitrol gaat duren is nog niet bekend. Spotify Connect vereist wel een Spotify Premium-abonnement.

http://www.youtube.com/watch?v=WWT4o9AwuT0
Categorie: Muziek
Spotlight: Spotify

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's