Spotify-app voor iOS gaat lokale concerten aanbevelen
Gijs Ettes
Spotify Music

Spotify Music

Gratis

Onze score

9

Ben je een fervent Spotify-gebruiker en bezoek je op z’n tijd een optreden van je favoriete artiest, dan zul je blij zijn met de nieuwe Concerts-feature. Die toont namelijk concerten bij jou in de buurt die de moeite waard zijn.

Dit kun je met Spotify Concerts

spotify concertsSpotify kondigde Concerts vandaag aan op zijn blog en is gestart met de uitrol van de functie voor iOS en Android. Dit gebeurt gefaseerd, waardoor het mogelijk is dat de functie niet meteen voor iedere gebruiker beschikbaar is. Onduidelijk is of de concertaanbevelingen ook in de desktopversie van Spotify zullen verschijnen.

Op de iPhone ga je naar Concerts door op de menuknop rechtsboven te tikken en ‘Bladeren’ te kiezen. Hier moet de functie spoedig verschijnen, zodat je een gepersonaliseerde lijst met bands die in jouw buurt optreden kunt raadplegen. Het overzicht past zich, net als bij Discover Weekly, aan op de artiesten die jij beluistert. Er zullen echter ook bands verschijnen die je nog niet kent, maar misschien wel leuk vindt.

Het is overigens ook mogelijk om je locatie aan te passen om optredens te zien in andere steden. Spotify Concerts maakt gebruik van de concertgegevens van SongKick. Via die dienst kun je ook direct tickets voor een optreden aanschaffen.

Spotify Music

Spotify Ltd.

Gratis via App Store

Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music
Spotify Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.