Zo luister je Spotify met je Apple Watch
Michel van 't Klaphek
Watchify

Watchify

Gratis

Onze score

7

Goed nieuws voor Apple Watch-bezitters: er is eindelijk een app waardoor je Spotify via je horloge kunt afspelen. Hij luistert naar de naam Watchify en dit moet je weten.

Watchify: Spotify Apple Watch-app

Spotify beloofde jaren geleden bezig te zijn met een app voor Apple Watch, maar het is er tot dusver nog niet van gekomen. Enkele onafhankelijke ontwikkelaars beloofden dit probleem op te lossen, maar ook zij kregen het niet voor elkaar. Apps als Spotty en Snowy kwamen dan ook nooit uit.

Aan dit lange wachten is nu een eind gekomen. Watchify zorgt ervoor dat je Spotify-muziek via je Apple Watch kunt afspelen. Zie het dus als een soort afstandsbediening voor je iPhone: de muziek speelt niet af op je horloge.

Spotify-Apple-Watch-Watchify

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bovendien is de app nog niet helemaal compleet. Zo kun je niet door artiesten bladeren of specifieke nummers uitzoeken. Ook moet je betalen voor Spotify Premium: de gratis versie wordt niet ondersteund.

Gratis downloaden

Wel is het mogelijk om direct liedjes vanaf je pols aan te zetten. Dit kan na het opstarten van de app op 3 manieren: via het overzicht van liedjes, de meest afgespeelde nummers of een afspeellijst. Tik simpelweg op je favoriete nummer om te beginnen met streamen. Met de Digitale Kroon pas je het volume aan.

Watchify is een onafhankelijke app en momenteel nog volop in ontwikkeling.  De app is gratis te downloaden in de App Store. Een andere programma, Nuuzic, doet ongeveer hetzelfde, maar kost wel geld. Het voordeel van deze app is dat je ook podcasts kunt aanzetten vanaf je Apple Watch. Uiteraard heb je hier met Apple Music allemaal geen omkijken naar: Apples eigen muziekdienst heeft een Apple Watch-app.

Watchify

Maxim Rabiciuc

4,8 (35 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.