De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Zet Spotify-afspeellijsten over naar Apple Music met SongShift

Redactie
23 april 2016, 19:21
1 min leestijd
Zet Spotify-afspeellijsten over naar Apple Music met SongShift
SongShift

SongShift

Gratis

Reviewscore

7,5

Het handmatig overzetten van afspeellijsten naar een nieuwe muziekdienst is geen pretje. SongShift speelt daar handig op in en is de ideale app om je favoriete muziek mee te nemen van Spotify naar Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

Makkelijk afspeellijsten overzetten met SongShift

Door SongShift hoef je geen logge desktopsoftware meer te installeren om al je favoriete muziek van Spotify naar Apple Music over te zetten. De app is gratis te downloaden op de iPhone, iPod touch en iPad. Om de app te kunnen gebruiken, dien je wel in het bezit te zijn van een Apple Music-account en moet iCloud Muziekbibliotheek geactiveerd zijn op je iOS-toestel. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Muziek > iCloud Muziekbibliotheek te gaan’. Je afspeellijsten overzetten gaat als volgt:

  1. Start de app op en druk op ‘Begin Import’;
  2. Druk op ‘Sign in’ en log daarna in met je Spotify-account;
  3. Selecteer de afspeellijst die je wil overzetten vanuit Spotify naar Apple Music. Je kunt ervoor kiezen om de afspeellijst onder te brengen in de bibliotheek of in een specifieke afspeellijst. Het beste is om de afspeellijst te importeren naar je bibliotheek. Als je een bestaande lijst wilt aanvullen met muziek vanuit Spotify, moet deze eerst aan worden gemaakt in Apple Music;
  4. SongShift begint hierna met het importeren van de geselecteerde afspeellijst naar Apple Music;
  5. Als je Apple Music opent, zie je de geïmporteerde lijst staan. Herhaal dit proces wanneer je meer afspeellijsten wilt overzetten.

SongShift downloaden

In de gratis versie van SongShift kun je afspeellijsten met maximaal honderd nummers overzetten. Met de Pro-versie, die 1,99 euro kost, kun je ongelimiteerd afspeellijsten overbrengen. Daarnaast is er een in-app aankoop van 0,99 euro om de advertenties te verwijderen.

SongShift

SongShift

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu