Splyce: stijlvolle iPhone muziek app
Roel van Hout

Voor wie een beetje uitgekeken is op de standaard iPhone muziek app, zijn er gelukkig genoeg alternatieve apps beschikbaar. Het stijlvolle Splyce is zo’n app.

De standaard iPhone muziek app laat je nummers in afspeellijsten zetten, en dat was het dan wel wat betreft personalisatie. Een beetje rommelen met de nummers is er niet bij. Met de nieuwe app Splyce kan dat gelukkig wel.

iPhone muziek app

Splyce maakt gebruik van de muziekbibliotheek van je iPhone – helaas werkt het niet via iTunes match – dus de eerste keer dat je de app opstart zul je nummers in de app moeten importeren. Dat gaat gemakkelijk door op de ‘I want it all’ knop te drukken. Vervolgens gaat Splyce het aantal beats per minuut (BPM) van elk nummer berekenen.

Lekker experimenteren met iPhone muziek app Splyce

 

Je kunt Splyce als gewone muziekspeler gebruiken, maar interessanter wordt het wanneer je gebruik maakt van de speciale afspeelmodi. Wanneer je kiest voor ‘Follow the leader’ zullen alle nummers met dezelfde BPM als het nummer dat bovenaan staat worden afgespeeld. Je kunt je afspeellijsten zelf organiseren, maar de nummers ook door Splyce op volgorde van aantal BMP laten zetten.

Ook kun je ervoor kiezen om sommige nummers korter te laten duren. Splyce biedt de mogelijkheid om nummers te limiteren op 60, 120, 180 of 240 seconden. Verder kun je de achtergrondkleur per nummer aanpassen.

Het moge duidelijk zijn: Splyce is puur bedoeld voor diegenen die graag een beetje experimenteren met hun muziek. Aanpassen van het aantal BPM is daarnaast lang niet voor elk genre geschikt. Aan de andere kant is de app gratis te downloaden, dus probeer hem ook als je niet zo avontuurlijk bent gerust even uit!

Splyce - automix with effects

InQBarna

4 (1 reviews)
Gratis via App Store
Splyce - automix with effects
Splyce - automix with effects
Splyce - automix with effects
Splyce - automix with effects
Splyce - automix with effects

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.