Nooit meer gedoe met rondjes halen dankzij deze app
Michel van 't Klaphek
Splitt

Splitt

Gratis

Onze score

7

Met Splitt maak je een vriendenpot aan wanneer je met een groepje gaat stappen zodat iedereen meebetaalt. Hierdoor heb je nooit meer gehannes met kleingeld, profiterende meedrinkers of onderlinge verwijten.

Splitt: vriendenpot, maar dan anders

Het is een bron van irritatie in veel vriendengroepen. Tijdens het uitgaan haalt de één altijd een rondje voor de hele club, terwijl anderen hun portemonnee in de broekzak houden en goedkoop meedrinken. De nieuwe app Splitt wil dit probleem oplossen met een vriendenpot, maar dan op je telefoon.

Het werkt heel simpel. Nadat je je bankrekening gekoppeld hebt aan de app start je een nieuwe rekening, of sluit je aan bij een bestaand groepje. Vervolgens nodig je de vrienden uit waar je op dat moment mee op stap bent.

Wanneer het tijd is om een rondje te halen laat je het barpersoneel de qr-code op je smartphone scannen, waarna de kosten tussen jou en je vrienden gesplit worden. Je kunt zelf aangeven wie er dit rondje meedoet met de vriendenpot.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook interessant: Fabulous: gezonder leven dankzij nieuwe goede gewoontes

Drinkt niet iedereen hetzelfde?

Ook kun je duurdere drankjes corrigeren door één of twee keer op iemand te tikken bij het bestellen. Houd je het voor gezien? Druk dan op ‘Naar huis’ waarna jij niet meer meedoet met de pot.

Na de gezellige avond uit worden de kosten automatisch tussen jou en je vrienden gedeeld. Splitt rekent 0,39 euro transactiekosten per vriendenpot.

Splitt is nieuw en werkt voorlopig alleen in Utrecht. In de app kun je zien welke kroegen het betaalmiddel accepteren. Vanaf februari rolt de app uit naar meerdere steden, al is nog niet bekend welke plaatsen dit zijn.

Splitt

Dutch Concepts ENT BV

8,6 (40 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.