SPL-T: minimalistische en verslavende puzzelgame voor iOS

Wouter Nijsen
23 september 2015, 18:16
1 min leestijd
SPL-T: minimalistische en verslavende puzzelgame voor iOS
SPL-T

SPL-T

€ 2,99

Reviewscore

8

De nieuwe puzzelgame SPL-T ziet het er op het eerste gezicht niet bijzonder uit, maar volgens de ontwikkelaar is de game absoluut de moeite waard. Of dat zo is, lees je in deze review.

Lees verder na de advertentie.

Dit doe je in SPL-T

SPL-T is een nieuwe puzzelgame van de Zweedse ontwikkelaar Simogo, bekend van spelletjes als Year Walk, Device 6 en The Sailor’s Dream. Waar deze games zich kenmerken door de verhalende en cryptisch stijl, is SPL-T iets compleet anders. Het puzzelspelletje moet het namelijk vooral hebben van de gameplay, die nogal ingewikkeld in elkaar steekt.

Wanneer je SPL-T opstart, zie je een leeg zwart scherm, waardoor het onduidelijk is wat je precies moet doen. Door te tikken, splits je het scherm in verschillende delen, die elk andere vormen kunnen aannemen. Het is de bedoeling om de blokjes op de juiste plekken zo klein mogelijk te maken, zodat ze verdwijnen. Rechtsboven zie je hoe vaak je het scherm hebt gesplitst, terwijl linksboven wordt getoond hoeveel punten je scoort.

Verder is SPL-T voorzien van een simpele, maar opvallende grafische stijl. Het spelletje is namelijk volledig in zwart wit en maakt niet gebruik van allerlei effecten. Daarnaast is er geen muziek aanwezig; je hoort alleen een geluidje wanneer je het scherm verdeelt of een punt scoort. Dat maakt SPL-T een rustgevende game om te spelen, ook omdat er geen tijdsdruk aanwezig is.

SPL-T voor iOS downloaden

Wil je SPL-T eens proberen, dan kun je de game via de link hieronder downloaden. Het spelletje kost 2,99 euro in de App Store en is dat geld dubbel en dwars waard. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 69,7MB aan vrije opslagruimte en iOS 7 of nieuwer.

SPL-T

Simogo AB

€ 2,99 via App Store

SPL-T
SPL-T
SPL-T
SPL-T
SPL-T
SPL-T
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu