De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Oogappel #25: Spark is de beste mail-app voor iPhone, iPad en Mac

Lars Paijmans
21 november 2019, 19:31
2 min leestijd
Oogappel #25: Spark is de beste mail-app voor iPhone, iPad en Mac
Spark Mail + AI: Email Inbox

Spark Mail + AI: Email Inbox

Gratis

Reviewscore

9

Sinds het verdwijnen van Inbox by Gmail is Spark mijn favoriete mail-app voor iOS en macOS. Dit is waarom jij de app ook een kans moet geven.

Lees verder na de advertentie.

Spark Mail review

Toen Inbox by Gmail begin dit jaar verdween moest ik noodgedwongen op zoek naar een alternatieve mail-app. Inbox deed bepaalde dingen heel goed. Zo groepeerde de app zelfstandig nieuwsbrieven en reclames, zodat je deze sneller kon doorbladeren en verwijderen.

Dat is ook de voornaamste reden dat ik Spark een kans gaf. Ook deze app helpt je een handje door onderscheid te maken tussen belangrijke en minder belangrijke mailtjes. Dit doet de app met een speciale schakelaar bovenin de app, waarmee je schakelt tussen de reguliere inbox en ‘Smart Inbox’. De slimme versie zet belangrijke en persoonlijke mails bovenaan, zodat je deze niet per ongeluk over het hoofd ziet.

De grote update die ontwikkelaar Readdle deze week uitbracht bouwt hierop voort. Zo ondersteunt Spark nu de donkere modus van iOS 13 en kun je avatars activeren. Deze geven ieder mailtje een eigen profielfoto, zodat je nog sneller kunt zien welke berichten het openen waard zijn en welke direct naar de prullenmand verplaatst kunnen worden.

Naast deze slimme inbox springt Spark ook net zo slim om met notificaties. De mail-app heeft een handige instelling, die bij ieder mailtje eerst controleert of deze de moeite waard is om jou een melding te sturen. Op die manier zullen reclamemails stilletjes in je inbox verschijnen, maar krijg je voor de reactie op dat ene belangrijke mailtje wel een notificatie binnen.

Wat Spark zo goed maakt, is de vrijheid die de app je geeft om de app tot in het kleinste detail op jouw voorkeuren af te stemmen. Dat merk je al met de slimme inbox en notificaties, maar ook met opties om bijvoorbeeld in te stellen wat er gebeurt als je een mailtje naar links of rechts veegt. Zo heb ik Spark ingesteld dat ik mails met een swipe naar rechts direct naar de prullenbak verplaats, en met een swipe naar links archiveer om ze te bewaren.

Op dezelfde manier kun je standaard-antwoorden naar eigen smaak instellen, e-mails in de toekomst plannen, je mailbox samen met een partner of collega managen en de ingebouwde kalender gebruiken om afspraken te maken. Dat maakt Spark een hele uitgebreide app, maar alleen als je daar behoefte aan hebt. Wil je gewoon een simpele maar slimme mail-app, dan kun je ook zonder tijd in de instellingen door te brengen de applicatie gaan gebruiken.

Tel daarbij op dat de app volledig gratis te gebruiken is en zowel op iOS, macOS en watchOS aanwezig is, zodat je overal dezelfde indeling van je inbox tegenkomt. Ook het design van de applicatie is van een hoog niveau, met een overzichtelijke indeling en gekleurde categorieën die je daardoor snel herkent.

Spark Mail + AI: Email Inbox

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Lees de vorige Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu