Bouw je eigen ruimteschip in App van de Week Space Qube

Rutger Otto
13 december 2014, 11:01
2 min leestijd
Bouw je eigen ruimteschip in App van de Week Space Qube

Space Qube is deze week gratis in de App Store. Het leukste van het spel is dat je je eigen ruimteschip kan bouwen, steentje voor steentje, om er daarna mee te gaan knallen.

Lees verder na de advertentie.

Eigen schepen bouwen

In Space Qube bestuur je een ruimteschip dat door de sterren en langs planeten en kometen vliegt, terwijl er hordes vijanden op je afkomen. Aan jou de taak om deze schepen af te knallen, zonder zelf te veel geraakt te worden. Dat doe je level na level, met aan het eind steeds een eindbaas.

space qube

De kracht van Space Qube ligt echter niet per se in het knallen, maar in het (uit)bouwen van je schip. Het maken van een eigen schip is helemaal niet zo moeilijk. Je krijgt een grid met vierkantjes, die jij kunt invullen met gekleurde stenen. Door verschillende lagen achter elkaar te plakken, krijg je een 3d-ruimteschip, dat je helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Als je in het bezit bent van een 3d-printer, kun je jouw creatie zelfs uitprinten. Op het internet zijn al heel veel creaties te vinden, die je allemaal naar de app kan uploaden.

Vervolgens neem je jouw schip mee in het gevecht. Je vliegt zoals gezegd door de ruimte om vijanden af te knallen. Bewegen doe je door de iPhone te draaien of met touch-besturing, schieten gaat automatisch of handmatig. Onderweg kun je power-ups oppikken die je tijdelijk krachtiger maken, je levensbalk weer een beetje vullen, muntjes naar je toe brengen of die de tijd vertragen.

Qubes verzamelen

Vijanden die je kapot schiet, laten oranje blokjes achter: het speelgeld in de game. Daarmee kan je schepen sterker maken in een winkel met verschillende items. Ook worden de ‘qubes’ als bouwstenen gebruikt om je schip te maken. Deze kun je overigens naar de server van Space Qube uploaden. Als andere mensen hem dan downloaden, krijg je een beloning.

Het is duidelijk dat Space Qube het moet hebben van de in-app aankopen. Je koopt pakketten met Qubes vanaf 89 cent. Je wordt daar echter niet toe gedwongen: keer op keer levels opnieuw spelen om blokjes te verzamelen werkt eveneens, al zul je daar misschien snel op uitgekeken zijn.

Space Qube downloaden

Space Qube is nog tot vrijdag gratis uit de App Store te downloaden. Voor de installatie is iOS 6.1 nodig, net als 42,7MB aan vrije opslagruimte.

Space Qube®

Qubit Games

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Space Qube®
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu