SoundRiddle: pittige puzzelgame met geluiden
Gijs Ettes

SoundRiddle is een geinige app van Nederlandse bodem waarbij je luistert naar audiofragmenten en vervolgens moet raden naar welk antwoord word gezocht. Nadat je je hebt aangemeld met je e-mailadres of Facebook-account kun je direct beginnen met spelen.

SoundriddleDoor in SoundRiddle op de grote Play-knop te drukken, hoor je een geluid. Vervolgens moet je invoeren wat je denkt dat je hoort. Bij de start van elke ronde beschik je over 100 muntjes die je kunt gebruiken om hints te krijgen. Zo kun je een letter (15 muntjes), tegel (5) of een audiohint (3) vrijspelen. Door tegels te ‘kopen’, zie je een steeds groter gedeelte van de afbeelding van het desbetreffende voorwerp. En dat is wel zo handig, aangezien de raadsels best pittig worden. Wij hadden bij elke puzzelronde minimaal een tweetal hints nodig om het antwoord te raden.

De game heeft wat weg van het spel ‘Het Geluid’ van Q-Music, maar dan in digitale vorm. Je kunt SoundRiddle zowel alleen spelen, als met vrienden. In het laatste geval kun je elkaar helpen in de zoektocht naar het juiste antwoord. Tot slot is het mogelijk om zelf audiofragmenten samen te stellen en je vrienden uit te dagen. Vanuit de app zie je precies hoe zij presteren in jouw zelfgemaakte spel.

Overigens is SoundRiddle gratis te spelen, maar voor wie ongelimiteerd raadsels wilt maken en zich ergert aan de reclame in de app, is er een betaalde versie (1,79 euro). SoundRiddle werkt met iOS 7 of nieuwer en vereist tenminste 6,2MB aan vrije opslagruimte.

SoundRiddle

SoundRiddle B.V.

Gratis via App Store

SoundRiddle
SoundRiddle
SoundRiddle
SoundRiddle
SoundRiddle

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.