Nieuwe lik verf voor liedjesherkenner SoundHound
Gijs Ettes

SoundHound, een populaire app waarmee je de titel en artiest van liedjes die je hoort simpel kunt achterhalen, is van een fijne update voorzien. Versie 6.0 van de Soundhound-app introduceert een vernieuwd design en rijkere artiesten- en albumpagina’s.

soundhound-appVolgens de makers biedt de Soundhound-app na de update meer mogelijkheden om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken, bijvoorbeeld middels de liedjespagina’s met fotogalerijen, relevante video’s en albums waarop het desbetreffende nummer is te vinden. De artiestenpagina’s zijn ook verrijkt met een biografie, discografie en nummers van soortgelijke artiesten die je misschien leuk vindt. Tot slot zijn er albumpagina’s waar je alles kunt lezen over de tracks die je erop vindt en beoordelingen van critici.

SoundHound is de directe concurrent van Shazam. Het grootste verschil is dat eerstgenoemde ook liedjes herkent als je ze in de microfoon van je iPhone zingt of neuriet. Wanneer SoundHound de track herkent, kun je deze aanschaffen, delen of de lyrics bekijken.

Een eerdere SoundHound update zorgde er al voor dat ontdekte nummers meteen aan een afspeellijst op Spotify zijn toe te voegen. Op die manier kun je in een handomdraai die ene leuke track later nog eens afspelen, zonder daarbij de applicatie te verlaten. Daarnaast verbeterde de update de integratie met Twitter voor het delen van toffe nummers.

De SoundHound-app is ongeveer 16MB groot, vereist besturingssysteem iOS 6.1 of nieuwer en werkt met de iPhone, iPad en iPod touch.

SoundHound

SoundHound, Inc.

9 (58 reviews)
Gratis via App Store

SoundHound
SoundHound
SoundHound

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.