Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Update voor Sonos-app: nieuw design en eenvoudige navigatie (eindelijk!)

Gijs Ettes
13 mei 2014, 17:11
2 min leestijd
Update voor Sonos-app: nieuw design en eenvoudige navigatie (eindelijk!)

De officiële Sonos app is vandaag eindelijk van een update voorzien die het zwaar verouderde design flink op de schop neemt. Het nieuwe ontwerp is even wennen en hapert nog hier en daar, maar zorgt ervoor dat het makkelijker is om je favoriete tracks via je Sonos-speakers af te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe look, meer functies

sonos app

Zowel de iPhone- als de iPad-versie van de Sonos app is onder handen genomen en dat was hard nodig. Op de iPhone is navigeer je door de app middels veegbewegingen. Zo schakel je tussen de muziek die op dat moment wordt afgespeeld en de plek waar je het laatste aan het bladeren was. Op de iPad wordt het scherm in tweeën gedeeld, zodat je meer overzicht hebt en direct toegang krijgt tot je bibliotheek, afspeellijsten, je wachtrij met muziek en diensten als Spotify.

Vanuit de vernieuwde Sonos app kun je gemakkelijker (én universeel) zoeken met het vergrootglas boven in beeld. Door rechtsboven te tikken, bepaal je in welke kamer muziek wordt afgespeeld en de knoppen ‘Willekeurig’ en ‘Herhalen’ hebben een logische plek gekregen in het Wachtrij-venster. Houd je even je vinger op een nummer of album uit je bibliotheek, dan heb je de optie om deze snel toe te voegen aan de wachtrij.

Het instellingen-venster geeft je toegang tot een groot aantal opties die je direct vanaf je tablet of mobiel kunt tweaken. Denk bijvoorbeeld aan de naam van een kamer, het koppelen van speakers met elkaar of het toevoegen van nieuwe Sonos-componenten. Daarnaast kun je de equalizer aanpassen en je muziekbibliotheek bijwerken en sorteren. Vanaf je iPhone of iPad kun je ook – indien nodig – updates uitvoeren of de controller opnieuw instellen als je problemen ondervindt.

Sonos app downloaden

Via onderstaande link is de vernieuwde Sonos app te downloaden. iPad-gebruikers wordt geadviseerd om de app eerst te verwijderen alvorens de nieuwe versie wordt geïnstalleerd. Wat hiervoor de precieze reden is, geeft Sonos niet aan.

Sonos S1 Controller

Sonos, Inc.

Gratis via App Store

Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu