De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Sonic Runners: leuke Sonic-game, geplaagd door in-app aankopen

Rutger Otto
28 juni 2015, 11:33
2 min leestijd
Sonic Runners: leuke Sonic-game, geplaagd door in-app aankopen

Sonic in een (endless) runner. Goed idee natuurlijk, want rennen is waar Sonic om bekend staat. Hoe sneller hoe beter. Maar is Sonic Runners geslaagd in die opzet?

Lees verder na de advertentie.

Sonic Runners

In Sonic Runners ren je van links naar rechts door het scherm, langs de bekende werelden uit Sonic. Het rennen gaat vanzelf, je hoeft alleen maar te springen door op het iPhone-scherm te tappen. Dat klinkt makkelijk, maar wordt al snel lastiger als de snelheid en de moeilijkheid worden opgevoerd.

Sonic Runners ziet eruit als een ouderwetse 2D Sonic-game, maar in een nieuw jasje. Zo is de game in principe 2D, maar zijn de graphics wel 3D. Hoewel je in principe eindeloos lang duur de levels heen zou kunnen scheuren, zijn er drie stadia van snelheden. Bij de derde vind je echter geen ringetjes meer, wat zoals altijd bij Sonic, betekent dat je bij twee keer raken dood bent. Ringen zijn namelijk je levensmeter en als je geraakt wordt als je zonder ringen zit, ben je af.

Met gesprekjes tussen ‘hoofdstukken’ in de game door, speel je een verhaal en maak je progressie. Ook kun je met verzamelde punten je krachten verbeteren. In de levels zelf ren je, spring je op vijanden en verzamel je diertjes voor bonuspunten. Omdat er zoveel te halen valt, hoor je vrijwel continu het beloningsgeluid, en dat is lekker.

Minpunten

Hoewel het allemaal prettig speelt, valt er toch genoeg op de game aan te merken. Het begint al na het installeren van de game. Je wordt door een hoop menu’s geloodst, moet je aanmelden bij Game Center, je geboortedatum is nodig etc. Voordat je eenmaal kunt spelen ben je een paar minuten verder. Daarbij komt dat de game in het begin regelmatig crashte tijdens onze test. Dat is vervelend, want er zijn behoorlijk wat laadschermen. Elke keer dat je de app opnieuw start, moet je dus weer wachten.

Ook is het freemium-model van Sonic Runners vervelend. Als je levens op zijn, moet je wachten tot ze zijn aangevuld. Dat duurt een half uur. Echter, na elk hoofdstuk worden ze weer gratis aangevuld, zeker in het begin haal je dat meestal wel. Wat je verder kunt kopen: gele ringen en rode ringen, die je vervolgens weer kunt vergokken bij een roulettewiel. Afgezien daarvan zijn er advertenties die je kunt bekijken om bijvoorbeeld nog even door te mogen spelen als je af bent.

sonic runners

Wat blijft er over?

Uiteindelijk is Sonic Runners een leuk spelletje dat lekker speelt, maar de enorme hoeveelheid randzaken, menuutjes en laadschermen doen toch een beetje afbreuk aan het spel.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu