Race met Sega-mascottes in Sonic & All-Stars Racing Transformed

Gijs Ettes
4 januari 2014, 16:19
2 min leestijd
Race met Sega-mascottes in Sonic & All-Stars Racing Transformed

In Sonic & All-Stars Racing Transformed is het racen ter land, ter zee en in de lucht. Het spel, dat eerder verscheen op diverse spelcomputers, is nu ook in de App Store beschikbaar voor 4,49 euro.

Lees verder na de advertentie.

Sonic & All-Stars Racing Transformed

In dit vervolg op Sonic & All-Stars Racing dat in 2011 voor iOS verscheen, kruip je weer als één van de tien bekende SEGA-mascottes (waaronder Sonic, Dr. Eggman en Ulala) achter het stuur.

Het verschil met zijn voorganger is dat in Transformed je kart van vorm en functie verandert wanneer je door blauwe poortjes rijdt. Zo kan je kart transformeren in een boot om de onder water gelopen gedeelten van de baan te overbruggen, maar zal je ook regelmatig de eindstreep van een race in de lucht bereiken. De mogelijkheid om je kart te transformeren lijkt gejat van de N64-game Diddy Kong Racing, maar voelt niettemin verfrissend aan.

Gemaakt voor mobiel

De besturing in Sonic & All-Stars Racing Transformed verloopt via een virtuele joystick en actieknoppen op het scherm, waarbij alleen het accelereren van je kart automatisch gaat. Nieuw in dit deel is de World Tour (een soort carrièremodus) die is herontwikkeld voor de mobiele versie. Daarnaast kun je het zowel lokaal als via wifi opnemen tegen drie andere spelers en zijn er dagelijkse en wekelijkse uitdagingen waarmee je extra ringen kunt verzamelen. Hiermee speel je bijvoorbeeld nieuwe personages vrij, al is dat ook mogelijk middels een in-app aankoop. Geef je geen echt geld uit in de app, dan kan het best een tijdje duren voordat je nieuwe gedeelten van de game vrijspeelt.

Op visueel gebied oogt Sonic & All-Stars Racing Transformed iets minder gedetailleerd dan de consoleversie, maar niettemin is dit een kleurrijk spel dat vloeiend draait. Daarnaast werkt het sturen en driften door bochten verrassend goed met de virtuele joystick.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu