Songhop: de Tinder voor muziek
Gijs Ettes

Sinds begin deze maand is de gratis muziek-app Songhop beschikbaar in de App Store. Wat de app zo interessant maakt, is het feit dat hij je helpt om nieuwe muziek te ontdekken. Je ‘hopt’ gemakkelijk van het ene naar het andere genre.

Liedjes beoordelen

Songhop TinderNadat je een profiel hebt aangemaakt en eventueel andere Songhoppers hebt uitgenodigd om een connectie te maken, kan de zoektocht naar nieuwe muziek beginnen. Vanuit het startscherm kun je zoeken op een artiest, liedje of muziekgenre, waarna Songhop je korte audiofragmenten voorschotelt. Deze kun je afwijzen of liken, waarna de liedjes in je lijst met favorieten terechtkomen. De lijst maakt deel uit van een profiel dat anderen kunnen bekijken om muzikale inspiratie op te doen.

Daarnaast zie je onder het kopje ‘Hot right now’ welke genres op dit moment populair zijn. Tik erop en er start een ‘radiostation’ met liedjes die je kunt beoordelen. Onder in beeld worden recente zoekopdrachten getoond. Verder heb je de optie om andere gebruikers te volgen, al is dat niet nodig voor het ontdekken van nieuwe nummers.

Songhop downloaden

Songhop is simpel van opzet heeft wat weg van Tinder, maar dan voor muziek. De app is reclamevrij, vereist iOS 7+ en is gratis te downloaden via onderstaande link.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.