Ritmegame SongArc is nu beschikbaar voor iOS

Rutger Otto
12 maart 2015, 14:50
2 min leestijd
Ritmegame SongArc is nu beschikbaar voor iOS

Het muziek- en ritmespel SongArc is nu beschikbaar voor iOS. In het spelletje is het zaak om noten aan te tikken en met de beat mee te bewegen.

Lees verder na de advertentie.

SongArc

Voorheen was SongArc alleen beschikbaar voor Windows Phone, maar nu is het ook voor iPhone- en iPad-bezitters mogelijk om het spelletje te spelen. In SongArc moet je zorgen dat je gedurende liedjes op de juiste plek op het scherm tikt om zo ‘mee te spelen’ met de muziek en zang.

Dat gebeurt op een Guitar Hero-achtige manier. Dat wil zeggen dat er noten naar beneden komen, die jij vervolgens moet raken op de juiste plek op een boog, door correct te timen op de maat van de beat. Lange slingers aan noten moet je ingedrukt houden op het scherm en bij enkele nummers moet je je iOS-apparaat meebewegen op de maat om meer punten te verzamelen.

Hoe langer de combo, des te meer punten en hoe hoger je uiteindelijk op de ranglijst eindigt. Steeds heb je verschillende moeilijkheidsgraden waaruit je kan kiezen, waarbij oplopend in moeilijkheid meer noten op je afgevuurd worden.

SongArc is now available for iOS and Android!

Community

Jammer is dat het aanbod qua liedjes momenteel nog erg beperkt is. Standaard kun je enkele nummers downloaden, maar verder heeft SongArc de community nodig. Het is namelijk mogelijk om zelf ‘levels’ te bouwen. Je kunt geen liedjes en levels aankopen, maar de app werkt met muziek die jij al op je iOS-apparaat hebt staan via iTunes. Als iemand daar toevallig een notenschema voor gemaakt heeft in de app, kun je met je eigen muziek spelen. Anders moet je het zelf maken of andere muziek kiezen.

SongArc downloaden

Momenteel zijn er al enkele nummers in verschillende muziekstijlen te spelen, maar het ligt aan de spelers of de app een succes wordt. Je kan SongArc gratis downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Daarvoor is 74,7MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu