‘sodes: 3 redenen om deze minimalistische podcast-app te proberen

Michel van 't Klaphek
17 februari 2018, 13:27
2 min leestijd
‘sodes: 3 redenen om deze minimalistische podcast-app te proberen
’sodes

’sodes

Gratis

Reviewscore

7

‘sodes is dé podcast-app voor mensen die zo nu en dan een podcast luisteren en draait vooral om minimalisme. Wij geven drie redenen waarom je de app een kans moet geven.

Lees verder na de advertentie.

’sodes: podcasts afspelen zonder gedoe

Less is more, moet ook de maker van ‘sodes gedacht hebben. De app doet wat hij moet doen: podcasts afspelen. De app doet dit op de meest simpele manier die we tot nog toe zijn tegengekomen. Wij geven je drie redenen waarom hij de moeite waard is.

'sodes

1. Luisteren zonder abonnement

‘sodes is veruit de simpelste podcasts-app die je in de App Store kunt vinden. Hij is daarom met name geschikt voor mensen die zo nu en dan een enkele podcastaflevering beluisteren. Je kunt namelijk direct beginnen met luisteren, zonder je te hoeven abonneren op shows. Ook hoef je geen account aan te maken. De bediening is eveneens simpel. Er zijn namelijk slechts drie knoppen: 15 seconden terugspoelen, afspelen en 15 seconden vooruitspoelen.

Lees ook: Apple investeert in podcasts en luisterboeken met nieuwe overname

2. Simpele bediening

Daarbovenop is het design van ‘sodes heel erg simpel en rechttoe-rechtaan: je verdrinkt dus absoluut niet in een overvloed aan opties. Je thuisscherm is bijvoorbeeld onderverdeeld in drie categorieën: favoriete podcasts, afleveringen die je momenteel aan het beluisteren bent en afleveringen die je nog moet beluisteren.

'sodes

Het zoekscherm toont de populairste podcasts van het moment. Mocht je op zoek zijn naar een specifieke aflevering, kun je hiervoor het zoekvenster gebruiken.

3. Kies je eigen thema

Hoe minimalistisch de app ook is: gelukkig is er wel enige mogelijkheid tot personalisatie. Je kunt kiezen uit drie verschillende thema’s: licht, donker en ‘kampvuur’.

Bij deze laatste optie wordt een soort gloed over je scherm weergeven. Dit is met name handig wanneer je de app ’s avonds gebruikt: je ogen zullen je dankbaar zijn.

Is ‘sodes té simpel?

Fervent luisteraars zullen met ‘sodes niet aan hun trekken komen: daarvoor is de app te simpel van opzet. Je kunt bijvoorbeeld geen afleveringen downloaden, waardoor je altijd moet streamen.

Nu streamt ‘sodes afleveringen wel beetje bij beetje, waardoor niet gelijk de hele aflevering binnengehaald wordt. Een beetje luisteraar gaat op deze manier echter alsnog snel door zijn internetbundel heen. Mensen die waarde hechten aan meer mogelijkheden zoals het kunnen abonneren op podcasts en het downloaden hiervan, zijn met apps als Overcast en Podcasts beter af.

Downloaden

‘sodes is vanaf nu te downloaden in de App Store. Hij is compleet in het Engels en kost 3,49 euro.

Download ‘sodes in de App Store (3,49 euro)

’sodes

Nice Boy LLC

Gratis via App Store

Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu