Socratic: slimme huiswerk-app lost de lastigste rekensommen voor je op

Lars Paijmans
20 januari 2017, 12:48
2 min leestijd
Socratic: slimme huiswerk-app lost de lastigste rekensommen voor je op
Socratic by Google

Socratic by Google

Gratis

Reviewscore

7

Huiswerk maken hoort er nou eenmaal bij, maar voor alle momenten dat het even niet uitkomt is de Socratic letterlijk een uitkomst. Deze slimme app maakt je huiswerk namelijk voor jou, met een beetje hulp van de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Socratic maakt je rekenhuiswerk

Socratic is een nieuwe iOS-app die de camera van je iPhone gebruikt om je te helpen met schoolopdrachten. Omdat de app de Nederlandse taal niet ondersteunt, komt de app dan ook vooral van pas bij wiskundige vraagstukken. Het werkt zo. Na het opstarten van de app wordt de camera automatisch geopend. Deze fungeert als een scanner, waarmee je een pagina uit je wiskundeboek kunt inscannen. Tijdens het testen van Socratic ontdekten we dat handgeschreven sommen ook goed herkend worden.

Socratic

Na het inscannen van een rekensom geeft de app je niet alleen het correcte antwoord, krijg je ook stap voor stap uitgelegd hoe de berekening uitgevoerd is. Handig als je niet alleen de uitkomst nodig hebt, maar tegelijkertijd ook wil leren hoe de berekening in zijn werk gaat. Dit wordt gedaan met kleurrijke kaarten, die met afbeeldingen en grafieken alles op een overzichtelijke manier uitleggen en laten zien.

Vooral voor wiskunde, maar ook voor Engels

Zoals gezegd ondersteunt de app de Nederlandse taal niet, maar namen en specifieke termen worden wel herkend. Zo schreven we de vraag ‘Wie is Tim Cook?’ op en kregen we een uitgebreide tekst inclusief foto van Apples ceo als resultaat. Handig, al is het in zo’n geval waarschijnlijk een stuk sneller om gewoon de naam in Google in te vullen, in plaats van met je camera een tekst te fotograferen en te wachten op het resultaat.

Mocht Socratic je toch een antwoord geven waar je niet tevreden mee bent, dan kun je altijd nog naar rechts vegen om een vraag direct in Google in te vullen. De huiswerkhulp is volledig gratis te downloaden en gebruiken, zonder in-app aankopen of advertenties.

Socratic by Google

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu