App maakt opladen van elektrische auto’s socialer

Rutger Otto
19 mei 2016, 10:31
2 min leestijd
App maakt opladen van elektrische auto’s socialer
Social Charging

Social Charging

Gratis

Reviewscore

7,5

Bestuurders van elektrische auto’s moeten makkelijker een oplaadplek vinden door ze met elkaar te delen, als het aan de makers van Social Charging ligt.

Lees verder na de advertentie.

Social Charging

De Nederlandse app Social Charging heeft maar één doel: elektrische rijders met elkaar verbinden. Volgens de makers moet de app het mogelijk maken om ‘eenvoudig oplaadpalen te delen met buurtgenoten, collega’s en/of onbekenden’.

De app is nu gratis te downloaden in de App Store. Gebruikers maken een account aan per e-mail of Facebook, daarna voeren ze hun kenteken in. Deze is niet zichtbaar voor andere gebruikers en wordt door de app gebruikt om het type van de auto te bepalen. Zodoende weet Social Charging de accugrootte en berekent de app wat het opladen kost bij elk oplaadpunt. Je kunt ook zelf naar je auto zoeken zonder het teken in te voeren.

Nadat de auto is opgeslagen, is de laadpas in te voeren. Daarmee checkt de app je automatisch in en uit bij een oplaadpaal, zodat anderen kunnen zien of een plek wel of niet beschikbaar is.

Social Charging concept video

Flexibeler opladen

Is alles ingevuld, dan toont Social Charging een kaart van jouw buurt. Daarop is met prikkers te zien waar de laadpunten zijn. Het gaat hierbij om zowel openbare als privé-laadpalen. Ook is direct te zien wie er ergens staat te laden. Via de app kun je (indien gewenst anoniem) vragen hoe lang het nog duurt en als hij of zij klaar is, of de auto even losgekoppeld kan worden.

Aan het idee van Social Charging zijn enkele voordelen verbonden. Volgens de makers zijn laadpalen gemiddeld tot drie keer langer bezet dan nodig, iets wat met de app verholpen moet worden omdat gebruikers elkaar kunnen vragen om ruimte te maken. Ook moet opladen flexibeler en vaker kunnen, omdat de app precies weergeeft waar de punten zich bevinden. Download Social Charging gratis via onderstaande link.

Social Charging

frismedia.nl

Gratis via App Store

Social Charging
Social Charging
Social Charging
Social Charging
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu