Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Snow Roll: verslavende nieuwe game is beter dan Flappy Bird

Gijs Ettes
23 maart 2015, 10:22
2 min leestijd
Snow Roll: verslavende nieuwe game is beter dan Flappy Bird
Snow Roll

Snow Roll

Gratis

Veel games in de App Store proberen het succes van Flappy Bird te evenaren of anders te kopiëren. Ook Snow Roll is zo’n een moeilijke en frustrerende game die je met één vinger speelt, maar wel eentje die ontzettend verslavend is.

Lees verder na de advertentie.

Tik, tik, tik

snow roll

In Snow Roll is het de bedoeling om een pinguïn op een enorme sneeuwbal veilig langs de bomen en obstakels in een bos te loodsen, door goed getimed op het scherm te tikken. Dit is in het begin even lastig (de sneeuwbal beweegt zich namelijk alleen in een verticale richting voort), maar zodra je de besturing doorhebt, zul je merken dat je steeds blijft terugkomen om een nieuwe poging te wagen. Snow Roll is namelijk een endless runner, waarbij het enige doel is om een topscore neer te zetten.

Onderweg ben je niet alleen bezig met het ontwijken van bomen, ijsblokken en beren, maar ook met het verzamelen van muntjes en power-ups. De muntjes kun je gebruiken om een mini-game te spelen waarbij je andere soorten sneeuwballen kunt vrijspelen. Deze hebben echter geen invloed op het spelverloop. Power-ups zorgen er tijdelijk voor dat je niet direct doodgaat als je een obstakel raakt. Doodgaan in de game is niet alleen vervelend, maar zorgt ook voor een extra obstakel bij je volgende poging (je ‘lijk’ blijft namelijk een tijdje liggen).

Snow Roll is typisch zo’n game om even tussendoor te spelen. De simpele gameplay is voor iedereen geschikt en elke keer dat je speelt is weer anders door de willekeurig gegenereerde levels. Bovendien doet de 16-bit presentatie en muziek ons terugdenken aan de goede oude tijd van de Super Nintendo. Aanrader!

Snow Roll downloaden

Via de link hieronder kun je Snow Roll downloaden. Het spelletje is gratis beschikbaar in de App Store en vereist iOS 6+ en 21,6MB aan vrije opslagruimte. De advertenties in de app zijn met een in-app aankoop van 99 cent weg te halen.

Snow Roll

Happymagenta UAB

Gratis via App Store

Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Snow Roll
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu