Snelle stijging aantal Instagram downloads op iPhone

Redactie
12 april 2012, 7:31
1 min leestijd
Snelle stijging aantal Instagram downloads op iPhone

Afgelopen maandag werd bekend dat Instagram door Facebook is overgenomen voor een bedrag van 1 miljard dollar. De gebruikers van Instagram vreesden dat het sociale netwerk door de overname de app compleet zou veranderen. Maar de overname bracht ook een record aantal downloads op de iPhone met zich mee.

In de top van de verkooplijsten

De app Instagram werd na de bekendmaking van de overname door Facebook enorm vaak gedownload. Zo vaak zelfs, dat de app bovenaan in de verkooplijsten van de Amerikaanse en Nederlandse App Store is verschenen. Het is de eerste keer dat deze app op positie nummer één is aanbeland in de Verenigde Staten, zoals de ontwikkelaar liet weten. Overigens werd Instagram nog als beste iPhone app van 2011 genoemd in Apple’s iTuned Rewind.

Protesten van gebruikers

Met de overname van Facebook kwamen er meteen protesten van gebruikers van Instagram op gang. Een van de acties had betrekking op het laten verschijnen van zwarte foto’s op het sociale netwerk met de hashtag #instablack. De protesten zullen wel weer verstommen of hebben in elk geval weinig tot geen effect. Dat blijkt namelijk uit de hoge notering in de verkooplijsten.

Lees verder na de advertentie.

Heb jij de app Instagram nog niet op je iPhone? Download de app dan alsnog gratis.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's